Home / Administratie / S-a finalizat proiectul ,,eCetatean@Sighisoara2021”

S-a finalizat proiectul ,,eCetatean@Sighisoara2021”

Reprezentanții Primăriei municipiului Sighișoara au anunțat joi, 17 decembrie, finalizarea proiectului ,,eCetatean@Sighisoara2021”, acesta fiind finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, prin programul operațional capacitate administrativă 2014 – 2020, axa prioritară 2 – administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, obiectiv specific 2.1 – introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Obiectivul proiectului este de a consolida capacitatea municipiului Sighișoara de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice, prin simplificarea procedurilor administrației locale, precum și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Ce rezultate s-au obținut

Un prim rezultat este existența unui portal de servicii electronice pentru cetățeni, disponibil la adresa https://ecetatean.sighisoara.org.ro. De asemenea, platforma web conține mai multe module, după cum urmează: modulul de depunere online a declarațiilor de impunere a impozitelor și taxelor locale, acest lucru facilitând transmiterea informațiilor despre noi bunuri apărute în patrimoniu; există un modul de vizualizare online a dosarului personal, care conține documente din dosarele fiscale prezentate de către cetățeni la operațiuni de luare și scoatere din evidență; se pot plăti online impozitele și taxele, precum și amenzile contravenționale; se pot depune online cereri de solicitare scutire impozit; eliberarea de certificate de atestare fiscală. Totodată, prin modulul plată online autorizații trafic greu se pot administra plățile electronice aferente autorizațiilor pentru accesul în zonele cu restricții de tonaj.

Alte facilități includ aplicația iReport pentru transmiterea petițiilor către instituție, MobilePay pentru plata online de pe dispozitivele mobile a impozitelor și taxelor, un sistem de management documente extins, bugetare participativă – proiecte propuse de cetățeni, un site al instituției modernizat și o arhivă retro – digitalizată.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Chirurgie plastică în Târgu Mureș

Chirurgia plastică este ramura chirurgicală specializată în repararea deformațiilor și corectarea deficitelor funcționale.Rareori o operație …