Modernizare și reabilitare pentru Școala ,,Traian” din Târnăveni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Modernizare și reabilitare pentru Școala ,,Traian” din Târnăveni

Departamentul Relații Publice și Comunicare din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a informat prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că prin  Programul Operațional Regional 2014 – 2020, se va implementa proiectul ,,Reabilitare, modernizare și extindere Școala Gimnazială ,,Traian” Târnăveni”, al cărui obiectiv este îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale de la nivelul municipului Târnăveni, prin asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților didactice din cadrul unității de învățământ.

Beneficiarii direcți și indirecți ai acestui proiect sunt 818 elevi (429 de femei și 389 de bărbați), care constituie în prezent populația școlară cuprinsă în acest proiect, dar reprezintă și viitorii elevi care vor frecventa programul în cadrul acestei unități de învățământ. Alți beneficiari sunt aproximativ 58 de persoane, reprezentând personalul și cadrele didactice care activează la nivelul unității educaționale, administrația publică locală, populația municipiului Târnăveni, părinții copiilor care învață în unitatea școlară dotată și reabilitată, reprezentând aproximativ 1.632 părinți/an și aproximativ 200 de persoane/an reprezentând elevi și cadre didactice care vor vizita în scopuri educaționale și extracurriculare Școala Gimnazială ,,Traian” Târnăveni.

Ce lucrări se vor realiza

Proiectul prevede cele trei clădiri ale școlii gimnaziale, la nivelul cărora vor fi executate mai multe lucrări. În ceea ce privește clădirea A, la nivelul acesteia se vor realiza lucrări pentru conformare funcțională, lucrări de consolidare conform expertizei tehnice și de biologia construcției, lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice conform audit energetic, eliminarea igrasiei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări la șarpanta și învelitoare, rampe și amenajări pentru persoane cu dizabilități și instalații termine, sanitare și electrice.

La clădirea B se vor realiza lucrări pentru conformare funcțională, consolidare și extindere pe orizontală – casa scării și pe verticală – mansardă, lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice, eliminarea igrasiei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări la șarpanta și învelitoare, rampe și amenajări pentru persoane cu dizabilități și instalații termine, sanitare și electrice, iar la clădirea C se vor face lucrări pentru conformare funcțională, lucrări de consolidare conform expertizei tehnice, lucrărie pentru îmbunătățirea eficienței energetice, eliminarea igrasiei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări la șarpanta și învelitoare, rampe și amenajări pentru persoane cu dizabilități și instalații termine, sanitare și electrice.

,,Sistematizare verticală: terasamente, trotuare, alei carosabile, trotuare, terenuri de sport, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, ziduri de sprijin. Realizare: Platforma de gunoi; Iluminat teren de sport nr. 1 cu instalație nocturnă; Iluminat exterior; Iluminat arhitectural; Lucrări de rețele exterioare de apă-canal. O alta componentă a investiției constă în asigurarea unui sistem de securitate pentru întreaga instituție, sistem de detectare și alarmare care va fi compus din: detectoare, echipament de control și semnalizare, dispozitive de alarmă, declanșatoare manuale  de alarmă, dispozitiv de transmisie alarmă incendiu, dispozitiv de transmisie semnal de defect, stație de recepție semnal defect,  echipament de alimentare cu energie, la care se adaugă dotări cu diferite echipamente: dotări PSI, didactice și echipamente IT”, se menționează în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 20.142.926 lei, dintre care valoarea nerambursabilă este de 17.121.487 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 2.618.580 lei, iar valoarea cofinanțării beneficiarului este de 402.858 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 100 de luni, între data 1 iunie 2015 – 30 septembrie 2023, aceasta cuprinzând dacă este cazul și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE