Rectificare de buget la Consiliul Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Rectificare de buget la Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat, într-o ședință ordinară de lucru care a avut loc joi, 17 decembrie, rectificarea bugetului general al județului Mureș pe anul 2020.

”În conformitate cu prevederile articolului 19 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean Mureș, ca urmare a unor propuneri fundamentate ale ordonatorilor principali de credite, poate aproba modificarea și completarea bugetului propriu. În urma analizei execuției bugetului județean la 30 noiembrie s-a constatat necesitatea redimensionării unor categorii de cheltuieli în raport cu gradul de colectare a veniturilor, astfel încât la sfârșitul anului să nu înregistreze plăți restante și să existe siguranța ca diferența dintre suma veniturilor încasate și excedentul anilor anteriori utilizat pentru finanțarea exercițiului bugetar curent, pe de o parte și suma plăților efectuate și a plăților restante, pe de altă parte să fie mai mare decât zero. Astfel s-au diminuat veniturile prevăzute la indicatorii taxe speciale, alte venituri, cote defalcate din impozitul pe venit, și s-au majorat cele din amenzi și penalități, venituri din valorificarea unor bunuri. Cheltuielile se diminuează cu economiile realizate la Programul pentru şcoli al României din cauza suspendării cursurilor la clasă în cadrul unităţilor de învăţământ în contextul epidemiologic generat de evoluţia infecţiilor cu SARS-COV 2, la contribuțiile pentru salarizarea personalului neclerical, la cheltuielile aferente sistemului de management integrat al deșeurilor solide, precum și la alte cheltuieli, ca urmare a utilizării resurselor în condiții de eficiență, eficacitate și economicitate”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Modificări în bugetul Consiliului Județean Mureș:

Prin adresa nr. 31336/20 noiembrie 2020, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2, solicită reașezarea unor sume în cadrul bugetului aprobat.

Prin Nota internă nr. 33402/11 decembrie 2020 Autoritatea Județeană de Transport solicită cuprinderea sumei de 350.000 lei în baza Hotărârii Guvernului nr. 435/2020 privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport al elevilor, precum şi pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017.

Prin adresa nr. 33069/9 decembrie 2020, Spitalul Clinic Județean Mureș a solicitat rectificarea bugetului instituției în sensul majorării veniturilor aferente proiectului european „Consolidarea capacității de gestionarea a crizei sanitare COVID-19” cu 206.000 lei, și a diminuării celor din concesiuni și închirieri, prestări servicii, cercetare, a celor din contractele încheiate cu DSP, pentru stimulentul de risc de la bugetul de stat, din subvenții din bugetul FNUASS pentru acoperirea drepturilor salariale și din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate cu 4.818.000 lei. Influența totală este în volum de – 4.612.000 lei, cheltuielile diminuându-se corespunzător.

Prin adresa nr. 33366/11 decembrie 2020, Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni a solicitat rectificarea bugetului instituției în sensul majorării veniturilor din donații și sponsorizări cu 5.000 lei, și a diminuării celor din subvenții din bugetul FNUASS pentru acoperirea drepturilor salariale și prestări servicii cu 4.657.000 lei. Influența totală este în volum de – 4.652.000 lei, cheltuielile diminuându-se corespunzător. De asemenea solicită aprobarea creditelor de angajament pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionarea a crizei sanitare COVID-19” în valoarea de 15.179.023,59 lei.

Prin adresele nr. 32354/3 decembrie 2020, nr. 32355/3 decembrie 2020, Filarmonica de Stat Târgu Mureș și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” solicită majorarea sumelor alocate în buget pentru cheltuieli de personal cu suma de 1.497.000 lei, respectiv cu 1.740.000 lei, reprezentând sume datorate de angajaților în baza unor sentințe judecătorești.

Prin adresa nr. 32747/7 decembrie 2020 Muzeul Județean Mureș solicită suplimentarea sumelor prevăzute la Bunuri și servicii cu 150.000 lei pentru cheltuieli aferente expoziției Pompei, a celor legate de catalogul Pictura Transilvăneană Interbelică și cotizații pentru Asociația Visit Mureș, precum și a cheltuielilor de capital cu 343.000 lei pentru Sistemul de iluminat la expoziția de artă maghiară respectiv pentru achiziția tabloului Odaia prizonierilor realizat de pictorul Nicolae Tonitza.

Prin adresa nr. 33407/11 decembrie 2020 Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo solicită majorarea bugetului cu suma de 74.000 lei necesară pentru plata cotizației la Asociația “Visit Mureș.

Prin Hotărârea nr. 17/3 decembrie 2020 Asociația “Visit Mureș” a majorat cotizația anuală a asociaților, astfel se suplimentează cu 749.000 lei sumele prevăzute în bugetul județului cu această destinație.

Prin Nota internă nr. 33111/10 decembrie 2020 Direcția Tehnică solicită modificări în lista de investiții în sensul suplimentării sumelor prevăzute la lucrarea Canalizare pluvială la RA Aeroportul ”Transilvania” Târgu-Mureș cu 1.010.000 lei, respectiv unele modificări în cadrul volumului.

Direcția de Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte prin Nota internă nr. 33321/10 decembrie 2020 solicită cuprinderea în buget a creditelor de angajament aferente proiectului “Dotarea centrelor rezidențiale publice din județul Mureș cu echipamente de protecție pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” în valoare de 11.565.000 lei.

În urma analizei execuției bugetului județean la 30 noiembrie s-a constatat necesitatea redimensionării unor categorii de cheltuieli în raport cu gradul de colectare a veniturilor, astfel încât la sfârșitul anului să nu înregistreze plăți restante și să existe siguranța ca diferența dintre suma veniturilor încasate și excedentul anilor anteriori utilizat pentru finanțarea exercițiului bugetar curent, pe de o parte și suma plăților efectuate și a plăților restante, pe de altă parte să fie mai mare decât zero. Astfel, s-au diminuat veniturile prevăzute la indicatorii taxe speciale, alte venituri, cote defalcate din impozitul pe venit, și s-au majorat cele din amenzi și penalități, venituri din valorificarea unor bunuri. Cheltuielile se diminuează cu economiile realizate la Programul pentru şcoli al României din cauza suspendării cursurilor la clasă în cadrul unităţilor de învăţământ în contextul epidemiologic generat de evoluţia infecţiilor cu SARS-COV 2, la contribuțiile pentru salarizarea personalului neclerical, la cheltuielile aferente sistemului de management integrat al deșeurilor solide, precum și la alte cheltuieli, ca urmare a utilizării resurselor în condiții de eficiență, eficacitate și economicitate.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE