Luduș: Mai multe burse pentru elevi Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Luduș: Mai multe burse pentru elevi

În Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale este prevăzut că elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social.

Aprobarea cuantumului minim al acestor burse este reglementat prin Hotărârea Guvernului nr. 666/2019 pentru anul școlar 2019 – 2020, iar pentru anul școlar 2020 – 2021 rămâne valabil cuantumul stabilit în anul școlar precedent. Ca modalitate de lucru, unitățile de învățământ preuniversitar  propun numărul de burse, iar Consiliul Local le aprobă.

În Raportul de specialitate pentru proiectul de hotărâre, ec. Maria Suciu, șef Birou „BFCRU” din cadrul Primăriei orașului Luduș precizează că : „Analizând solicitările unităților de învățământ pentru anul școlar 2020-2021, în limita sumelor alocacte burselor în bugetul local pe anul 2020, propunem aprobarea numărului și cuantumului burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevi și repartizarea sumelor pe unități de învățământ preuniversitar de stat”.  

Consilierii locali au aprobat numărul de burse conform solicitărilor făcute după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 1 beneficiză de 42 de burse sociale și 57 de burse de merit în valoare totală de 37.830 de lei. La Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” se acordă 25 de burse sociale și 108 de burse de merit în valoare totală de 48.000 lei, iar la Liceul Tehnologic nr. 1 se acordă 31 de burse sociale și 237 de burse de merit în valoare totală de 108.600 de lei.

Valoarea totală a burselor acordate este de 500.000 lei, sumă prevăzută  în bugetul local al orașului Luduș.

„Cheltuielile cu bursele elevilor din învățământul preuniversitar de stat fac parte din finanțarea complementară care se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care la rândul lor, prin consiliile de administrație, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a burselor de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social, cu încadrare în sumele alocate de la bugetul local, pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar de stat”, a precizat primarul Cristian Moldovan în Raportul de aprobare al proiectului de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din subordinea Consiliului Local aferente anului școlar 2020-2021.

Ioan A. BORGOVAN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE