Home / Administratie / Primarul Petru Ionuț Budian, început de mandat cu multe măsuri la Sâncraiu de Mureș

Primarul Petru Ionuț Budian, început de mandat cu multe măsuri la Sâncraiu de Mureș

Distribuie

Noul primar al comunei Sâncraiu de Mureș, Petru Ionuț Budian, și-a luat în serios funcția de primar, încă din primele zile de mandat. Care sunt primele măsuri luate de edilul șef al comunei limitrofe municipiului Târgu Mureș, aflați dintr-un scurt interviu oferit de Petru Ionuț Budian.

Reporter: Cum au fost primele zile de mandat?

Petru Ionuț Budian. Nu au fost foarte ușoare. Așteptările oamenilor sunt foarte mari și am fost asaltat de foarte multă lume, în speranța că toate problemele vor fi rezolvate în câteva luni. Infrastructura este proastă în unele zone, atât cea rutieră cât și cea a utilităților. Problemele sunt numeroase, fiecare cetățean considerând problema lui prioritară. Ca măsuri am solicitat o finanțare pentru străzile rămase neasfaltate, aflate în proprietatea primăriei, am digitalizat serviciile primăriei pentru a veni în sprijinul cetățeanului, am făcut publice ședințele de consiliu local, am înființat un  nou compartiment în cadrul primăriei, cel de administrare a domeniului public pentru a putea supraveghea mai bine construcțiile și reparațiile din comună, și am tăiat din ajutoarele sociale ale celor care sunt apți de muncă, dar nu s-au prezentat să muncească .

Reporter: Ce probleme stringente ar mai fi de rezolvat?

Petru Ionuț Budian: Serviciul de executări silite din cadrul Primăriei are nevoie de personal suplimentar, pentru a funcționa la parametri normali. Ca urmare, au fost scoase la consurs două posturi pentru acest serviciu. De asemenea, am demarat Strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada 2021- 2027. Îmi propun accesarea cât mai multor finanțări nerambursabile, în vederea finanțării proiectelor pe care dorim să le implementăm la nivelul comunei. Totodată, îmi doresc să reușim să punem în aplicare și să ducem la bun sfârșit colaborarea pe care am început-o cu municipiul Târgu Mureș, pentru construirea unui nou pod peste râul Mureș. De asemenea, avem în vedere și alte proiecte de anvergură mai mare. Dorim să continuăm pe drumul pe care am pornit, acela de digitalizare și transparentizare a Primăriei.

Reporter: Ce le transmiteți cetățenilor comunei Sâncraiu de Mureș în prag de sărbători?

Petru Ionuț Budian: Le urez sănătate, în primul rând, și să fie mai buni, mai întelegători, în prag de sărbătoare, cu toți semenii lor.

A consemnat Florin Marcel SANDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.