„Faptele Credinței”, bucurie de Crăciun pentru 1.500 de copii nevoiași din Mureș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

„Faptele Credinței”, bucurie de Crăciun pentru 1.500 de copii nevoiași din Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș a organizat în perioada Postului Crăciunului campania caritabilă intitulată „Faptele Credinței”, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Potrivit www.reintregirea.ro, cu sprijinul deosebit al părinților protopopi și prin implicarea preoților din parohiile județului Mureș, au fost distribuite daruri pentru 1500 de copii din spitale, din așezămintele sociale și din comunitățile rurale, proveniți din familii defavorizate. Totodată au fost oferite pachete alimentare și  materiale igienico-sanitare pentru 1500 de  vârstnici din mediu rural, cu venituri minime și cu probleme de sănătate, vârstnici neputincioși și cu posibilități reduse, iar pentru persoanele nevoiașe din parohii a fost distribuită îmbrăcăminte, încălțăminte și medicamente.

„Campania a fost demarată în 10 decembrie și s-a încheiat 12 zile mai târziu, pe data de 22, interval în care ni s-au  alăturat acestei inițiative mai mulți  furnizori, sponsori, elevi, studenți și voluntari. Implicarea în această acțiune filantropică a avut ca scop ajutorarea personală și directă, făcută cu prețuire pentru aproapele cel sărman, singur și părăsit. Pe această cale, mulțumim tuturor celor care, prin implicarea lor, au făcut ca și pe chipul unor vârstnici și copii să curgă lacrimi de bucurie, de nădejde și de dragoste, precum și celor care au făcut tot posibilul ca această inițiativă să își atingă scopul. Prin toate aceste acțiuni, Biserica oferă o mărturie concretă sub chipul „samarineanului milostiv” și aduce prin lumina faptelor bune o fărâmă de strălucire, precum steaua din Betleemul de odinioară, în întunericul acestui veac”, a precizat pentru www.reintregirea.ro părintele  Mihai Dumitrescu, inspector social.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE