Home / Invatamant / Clarificare! Nicio disciplină nu se desființează din programa școlară!

Clarificare! Nicio disciplină nu se desființează din programa școlară!

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au transmis luni, 21 decembrie, un comunicat de presă, apărut ca urmare a informației vehiculate în ultima vreme în spațiul public, de către profesorul Florinel Agafiței, conform căreia disciplinele Istorie și Geografie s-ar desființa și ar fi comasate sub denumirea de Studii sociale.

Drept urmare, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării precizează că disciplina ,,Studii sociale” este predată la clasele a XII-a din cadrul filierei teoretice, profil umanist, specializarea Științe Sociale și la clasele a XII-a din cadrul filierei vocaționale, profilul militar, specializarea Științe sociale.

Această disciplină, Studii sociale, intră în categoria disciplinelor socio – umane în învățământul preuniversitar, alături de Gândire critică și Drepturile copilului, Educație interculturală, Educație pentru cetățenie democratică, Logică și argumentare, Filosofie, Sociologie și Psihologie, fiind predată de absolvenți cu diplomă ai învățământului superior de lungă durată, sau absolvenți cu diplomă ai ciclului I și II de studii universitare în domeniile Filosofie, Sociologie, Asistență Socială, Psihologie, Pedagogie, Științe ale Educației, Științe Politice, Științe ale comunicării, Drept, Științe administrative, Relații Internaționale și Studii europene.

Disciplinele care se predau în învățământul preuniversitar sunt stabilite în planurile – cadru de învățămînt, fiind aprobate prin ordin de ministru, iar în planurile – cadru de învățământ în vigoare se regăsesc în continuare distinct, atât disciplinele socio – umane, care includ și disciplina Studii Sociale, precum și disciplinele Istorie și Geografie.

,,Precizăm că Metodologia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar cuprinde proceduri privind constituirea posturilor didactice/catedrelor și încadrarea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în conformitate cu planurile-cadru de învățământ în vigoare, pe baza prevederilor legale privind constituirea formațiunilor de studiu și a proiectelor planurilor de școlarizare propuse de unitățile de învățământ, aprobate de inspectoratele școlare. În concluzie, disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează sub denumirea de Studii sociale, aceasta fiind o disciplină distinctă”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informații despre simulările pentru admiterea la UMFST!

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu-Mureș au …