Demersuri pentru obținerea unui ajutor de stat pentru Aeroportul ”Transilvania” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Demersuri pentru obținerea unui ajutor de stat pentru Aeroportul ”Transilvania”

Consilierii județeni au aprobat marți, 22 decembrie, într-o ședință extraordinară de lucru, inițierea demersurilor pentru elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni, în contextul crizei economice generate de epidemia de COVID-19. În aceeași ședință, aleșii județeni au mandatat conducerea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș să elaboreze schema de ajutor de stat și toate documentele suport necesare și au fost de acord ca schema de ajutor de stat și toate documentele suport să fie înaintate Consiliului Județean Mureș în limbile română și engleză în termen de 15 zile de la aprobarea hotărârii.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, în contextul crizei sanitare provocate de epidemia de COVID-19 economiile regionale și naționale au fost afectate profund, înregistrând pierderi semnificative.

”Unul dintre sectoarele care se confruntă cu perturbări majore este sectorul transporturilor aeriene. Urmare a impunerii restricțiilor de circulație, numărul de pasageri a scăzut, începând cu a doua parte a lunii martie, influențând negativ atât activitatea aeroporturilor, cât și a operatorilor aerieni. Recunoscându-se la nivel european dificultățile perioadei traversate, Comisia Europeană a adoptat un cadru legislativ temporar pentru sprijinirea economiei în contextul epidemiei de Covid 19”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

Totodată, Péter Ferenc a arătat că pe baza legislației comunitare adoptate, Consiliul Județean Mureș este interesat în revitalizarea transportului aerian de la și spre Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

”Creșterea traficului de pasageri constituie un vector important în realizarea obiectivului major al dezvoltării regionale. Întrucât în prezent, operatorii aerieni se confruntă cu pierderi și lipsa lichidităților, se impune inițierea demersurilor de elaborare a unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității, în vederea reluării zborurilor și creșterii locurilor alocate pasagerilor pe Aeroportul Târgu Mureș. Ajutorul de stat urmează a se acorda din bugetul județului Mureș, în cuantum maxim de 800.000 de euro/companie. Administratorul schemei de ajutor va fi Rgia Autonomă “Aeroportul Transilvania Târgu Mureș” care este mandatat să elaboreze schema de ajutor de stat și toate documentele necesare prenotificării/notificării la Comisia Europeană. După autorizarea de către Comisia Europeană, schema va intra în vigoare prin adoptarea unei hotărâri de consiliu județean cu acest obiect”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE