ÎPS Irineu, colindat de Grupul „Ecou de Ibănești” Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

ÎPS Irineu, colindat de Grupul „Ecou de Ibănești”

În zilele de 21 și 22 decembrie, Centrul eparhial din Alba Iulia, a primit cete de colindători de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alna Iulia, informează www.reintregirea.ro. În semn de prețuire și binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu  le-a oferit tuturor colindătorilor daruri, adresându-le sfaturi folositoare de suflet și gânduri duhovnicești.

Înainte de slăvitul Praznic al Nașterii Domnului, în zilele de 21 și 22 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Centrul eparhial din vechea Cetate a Bălgradului. Cu prilejul acestui sezon liturgic deosebit în care ne aflăm, Întâistătătorul Eparhiei noastre a primit cete de colindători de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei, care au transmis cu multă bucurie și evlavie sfântă vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, afirmă reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia

Dacă luni, 21 decembrie, membrii corpului profesoral al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Corala „Reîntregirea” a Protopopiatului Ortodox Alba Iulia au vestit prin colinde religioase și tradiționale Nașterea Mîntuitorului , în cursul zilei de marți, 22 decembrie, a venit rândul colindătorilor din parohiile mureșene să  vestească bucuria Nașterii Domnului.

Au colindat Ansamblul vocal al credincioșilor din comuna Ibănești, protopopiatul Reghin, și Corul de copii „Iconițe” din parohia Zagăr, protopopiatul Sighișoara. În semn de prețuire și binecuvântare, ÎPS Irineu le-a oferit tuturor colindătorilor daruri, adresându-le sfaturi folositoare de suflet și gânduri duhovnicești.

 „Sărbătoarea Crăciunului revarsă în sufletele noastre bucuria mântuirii, vestită păstorilor din Betleem de către îngerii din cer. Această bucurie inefabilă o exprimă colindele, adevărate nestemate spirituale ale poporului nostru. De-a lungul vremii, colindele au constituit cartea noastră de citire, cartea noastră de istorie, un adevărat catehism pentru neamul românesc. De aceea, suntem datori să primim colindătorii, să iubim colindele şi să le transmitem mai departe”, au fost cuvintele Înaltpreasfințitul Părinte Irineu  adresate colindătorilor.

Printre colindători s-a aflat și părintele paroh Dacian Oprea, parohia Ortodoxă Rîpa de Jos, comuna Vătava, prezent alături de sora sa, solista  Florina Oprea și de tatăl Eugen, părintele  paroh al  bisericii din Ibănești Sat.

„La invitația IPS Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei, am reprezentat cu drag și cânt localitatea Ibănești, locul unde am crescut și copilărit, la colindele aduse Preasfinției sale și părinților consilieri, alături de grupul Ecou de Ibănești. Îmi doresc ca anul viitor sa-l putem colinda pe Inalpreasfintia Sa și impreuna cu enoriașii parohiei noastre, Rîpa de jos fiind un sat încărcat de tradiții și obiceiuri românești, vă dorim numai sănătate și să ajungem sa ne bucurăm de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos în pace și liniște!”, a declarat părintele  Dacian Oprea, păstorul parohiei Ortodoxe Rîpa de Jos, comuna Vătava.

„ A fost o reală bucurie pentru toți membrii grupului din Ibănești,  “colindul sfânt și bun” , să răsune în Cetatea Alba Iuliei. Gazda cea primitoare,  Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oferit colindătorilor daruri , adresându-le sfaturi folositoare de suflet și gânduri duhovnicești. În această zi sfântă de Ajun de Crăciun, sărbătorile să ne lumineze calea, să ne facă pe toți mai buni, mai omenosi unii cu alții. La mulți ani cu sănătate și bucurii!”, a precizat solista Florina Oprea.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE