Rămas bun, Nicolae Balint! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8631 Vizualizări

Rămas bun, Nicolae Balint!

Publicistul mureșean Nicolae Balint, fost redactor și colaborator al publicațiilor Zi de Zi și Ziarul de Mureș, s-a stins din viață joi, 24 decembrie, la vârsta de aproape 61 de ani.

”Până acum ziua de 25 Decembrie era pentru familia noastră o dublă sărbătoare: Crăciunul și aniversarea nașterii celui pe care îl prețuim, Nicolae Balint. Astăzi ne pregătim să-l conducem pe ultimul drum după o luptă lungă și inegală cu boala. A luptat cu demnitate și curaj până ieri seară când Dumnezeu i-a alinat suferința. A trăit frumos împreună cu noi, familia, și și-a făcut datoria în uniforma militară, dar și la catedră. Priveghiul va avea loc duminică 27 decembrie, ora 17.00, la Capela Cimitirului din Sâncraiu de Mureș. Va fi înmormântat cu onoruri militare, luni 28 decembrie, ora 13.00, în Cimitirul din Sâncraiu de Mureș. Ținând cont de contextul pandemic actual vă rugăm să respectați normele de distanțare impuse de autorități și mai ales purtarea corectă și permanentă a măștii”, a transmis vineri, 25 decembrie, prin intermediul unei postări pe rețeaua de socialziare Facebook, familia îndoliată: Viorica Balint (soția) Dana Raduly și Daniel Raduly Cezara și Șerban Raduly Andrei, Silvia și Ian Balint.

Ofițer activ, profesor și publicist

Nicolae Balint s-a născut la data de 25 decembrie 1959, în localitatea Amărăşti, județul Vâlcea. A absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (1978), Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (1981), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept (1997) şi Facultatea de Istorie (1998), precum și un masterat la Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș în Consultanţă juridică şi managementul afacerilor (2007). A fost ofiţer activ în Ministerul Apărării Naționale, iar în acest interval, timp de 7 ani a fost instructor şi cadru didactic militar la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (1981-1998). A trecut în rezervă la cerere şi s-a titularizat în învăţământul preuniversitar (1998). A debutat în domeniul publicisticii în anul 2004, în cotidianul Zi de Zi din Târgu Mureș, la rubrica de istorie-cultură, colaborând în decursul anilor și cu săptămânalul Ziarul de Mureș, precum și la numeroase alte proiecte editoriale concepute pentru evenimente speciale.

Echipa publicațiilor Zi de Zi și Ziarul de Mureș deplânge dispariția prematură a celui care a fost Nicolae Balint, intelectual rafinat și patriot în adevăratul sens al cuvântului, care s-a remarcat prin activitatea sa publicistică în primul rând prin documentare temeinică și valoarea ridicată a articolelor sale, dar și prin seriozitate, onestitate, discreție, spirit de echipă și, nu în ultimul rând, prin eleganță nativă și umor fin.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Te vom păstra mereu în memoria noastră, drag coleg!

Echipa publicațiilor Zi de Zi și Ziarul de Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE