Șapte rezoluții de mediu pentru 2021! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Șapte rezoluții de mediu pentru 2021!

Reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) au transmis miercuri, 23 decembrie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că sfârșitul de an este un prilej minunat de a ne seta obiectivele pentru anul viitor.

Din acest motiv, reprezentanții MMAP, au alcătuit o listă cu soluții sustenabile și prietenoase cu mediul, care pot fi adoptate în anul care urmează.

În primul rând, să reparăm și să folosim un tip cât mai îndelungat hainele și electronicele, obiecte de uz casnic, jucării și mobilier, iar în acest sens ne putem folosi de reciclarea creativă, prin care dintr-un obiect inutil putem construi ceva mai frumos sau valoros. O a doua soluție este să reducem consumul de carne, să adoptăm o dietă sănătoasă, bazată pe produse locale, organice și sezoniere. În al treilea rând, putem începe să refuzăm produsele din plastic de unică folosință și să utilizăm alternative prietenoase cu mediul, putem opta pentru produse reutilizabile, care se găsesc în magazinele zero waste și chiar în unele supermarketuri. A patra rezoluție presupune să eliminăm produsele toxice din lista produselor pentru îngrijirea personală și cea a spațiului înconjurător. O altă soluție este să cumpărăm haine second hand și upcycled. A șasea soluție prin care putem avea grijă de mediu în anul următor este să urmărim activitatea brandurilor favorite și să alegem în funcție de acțiunile lor atât față de mediu, dar și a atitudinii față de angajați și drepturile omului. Nu în ultimul rând, să învățăm să reducem deșeurile alimentare, întrucât risipa alimentară este una dintre cele mai mari surse de poluare a planetei.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE