UPDATE: 49 de perchiziții și 390 de kg de materiale pirotehnice Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

UPDATE: 49 de perchiziții și 390 de kg de materiale pirotehnice

390 kg de materiale pirotehnice, în valoare de peste 31.000 de lei, deţinute fără drept, au fost ridicate de către poliţiştii din Mureş, în urma celor 49 de percheziții domiciliare, efectuate în județul Mureș.

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, la locuințele mai multor persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Activitățile s-au derulat sub coordonarea procurilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Târgu Mureș, Târnăveni și Luduș, în cadrul a 4 dosare penale și au vizat documentarea activității infracționale a mai multor persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Din cercetările efectuate până în acest moment, a rezultat faptul că, în perioada octombrie – decembrie a.c, peste 45 de persoane din județul Mureș, ar fi achiziționat articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, F4, interzise la deținere și destinate utilizării doar de către pirotehnicieni, în scopul recomercializării acestora sau pentru uzul propriu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Acestea ar fi fost procurate din mediul online, cu precădere de la o societate comercială din Cehia și livrate persoanelor bănuite, prin intermediul unei firme de curierat.

În urma perchezițiilor, au fost identificate 22.130 de bucăți de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 și F4, în greutate totală de 390 kg, în valoare de 31.590 de lei.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată și indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în vederea documentării întregii activității infracționale, sub coordonarea unităților de parchet competente.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE