FOTO: Lucrările de reabilitare a pârâului Pocloș, aproape de a fi recepționate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3974 Vizualizări

FOTO: Lucrările de reabilitare a pârâului Pocloș, aproape de a fi recepționate

Târgumureșenii merită un trai bun și un oraș frumos, aliniat la standarde europene, tocmai de aceea, la începutul acestui an, am demarat, în calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”(ANAR), alături de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, lucrările de reabilitare a pârâului Pocloș. Deși veniturile Apelor Române au scăzut din cauza pandemiei cu aproximativ 20%, ANAR și ABA Mureș și-au asumat efectuarea acestor lucrări care erau necesare și ale căror beneficii se vor vedea pe termen lung. În perioadele secetoase, debitele mici ale pârâului Pocloș vor fi preluate cu mai multă ușurință, contribuind în acest fel la mărirea vitezei de scurgere a apei. De asemenea, se vor limita explozia vegetației și depunerile aluvionare care afectau în mod constant calitatea apei. Pe lângă acest rol hidrologic, reabilitarea Pocloșului va contribui la înfrumusețarea orașului. La finalul lucrărilor vom intra într-un parteneriat cu administrația municipiului Târgu Mureș pentru realizarea unei promenade și a unei piste pentru bicicliști în albia minoră a pârâului. Aceasta va traversa orașul și va constitui o rută alternativă de deplasare, în special pentru copii, în condiții de siguranță.

Pe parcusul acestui an s-a lucrat constant și susținut, zi de zi, iar la final de 2020 am îndeplinit 95% din ceea ce înseamnă reabilitarea Pocloșului. Echipele mai au de zidit pereul în zona podului de pe strada Secerei (aproximativ 25 m pe ambele maluri) și de executat berma taluzului malului stâng (aproximativ 200 de m).

Șantierul va fi reluat la începutul lui 2021, imediat ce condițiile meteo vor permite, astfel încât locuitorii Târgu Mureșului să beneficieze de un curs de apă plăcut și util în cel mai scurt timp. Deja foarte mulți târgumureșeni ies la plimbare în albia minoră și se bucură de această nouă zonă de promenadă.

Prin activitatea mea de deputat voi susține, de la un alt nivel, alături de noul Guvern, dezvoltarea economică și turistică a orașului nostru prin implementarea proiectului #reSTART Târgu Mureș.

Ervin MOLNAR,

Deputat PNL de Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE