FOTO-VIDEO: A început vaccinarea anti-Covid-19 în Mureș, în trei centre din 7 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1870 Vizualizări

FOTO-VIDEO: A început vaccinarea anti-Covid-19 în Mureș, în trei centre din 7

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început astăzi în județul Mureș, a anunțat Cancelaria Prefectului într-un comunicat.

Prima tranșă de vaccinuri care a fost adusă de la centrul de stocare din Brașov cuprinde 975 de doze, acestea urmând să fie administrate în zilele de 31 decembrie 2020, 1 și 2 ianuarie 2021 în cele două centre de vaccinare din municipiul Târgu Mureș și în centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Sighișoara.

“Ultima zi a anului 2020 stă sub semnul unui nou început și al speranței pentru toți mureșenii. Dacă greul luptei împotriva virusului în acest an a fost dus de cadrele medicale, începând de astăzi putem lupta cu toții deoarece avem o armă pe măsură, vaccinul împotriva Covid-19. Vreau să transmit un mesaj de încredere tuturor celor care încă își doresc să se informeze sau sunt sceptici în ceea ce privește vaccinarea: avem un vaccin sigur, eficient, iar vaccinarea este voluntară și gratuită. Le mulțumesc, în egală măsură, atât echipelor medicale din linia 1, instituțiilor implicate în gestionarea provocărilor din acest an, cât și oamenilor care au înțeles să se alăture prin respectarea măsurilor de protecție. Acesta este începutul sfârșitului pentru pandemia de coronavirus”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.  

În primele ore ale campaniei de vaccinare au oferit un exemplu personal reprezentanți ai tuturor segmentelor sistemului medical aflat în linia 1, care au decis să se vaccineze: medici, asistenți și coordonatorii secțiilor de boli infecțioase ale Spitalului Clinic Județean Mureș, personal medical al secțiilor ATI, reprezentanții SMURD Târgu Mureș, ai Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, infirmiere și brancardieri.

În celelalte centre de vaccinare situate în județul Mureș prima tranșă de vaccinuri va ajunge începând cu data de 4 ianuarie 2021.  

În județul Mureș există șapte centre de vaccinare pentru etapa 1, aceste centre funcționând în unitățile spitalicești astfel:

  1. Centrul de vaccinare Spitalul Clinic Județean Mureș    
  2. Centrul de vaccinare Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
  3. Centrul de vaccinare Spitalul Municipal Sighișoara
  4. Centrul de vaccinare Spitalul Municipal ”Gheorghe Marinescu” Târnăveni
  5. Centrul de vaccinare Spitalul Municipal ”dr. Eugen Nicoară” Reghin
  6. Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc “dr. Valeriu Russu” Luduș
  7. Centrul de vaccinare Spitalul Orăşenesc Sovata-Niraj

Cele șapte centre de vaccinare din județul Mureș sunt alocate etapei 1 de vaccinare, care cuprinde persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Sursa foto-video: Instituția Prefectului jud. Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE