Home / Sanatate / Începe vaccinarea și la Luduș

Începe vaccinarea și la Luduș

Distribuie

Campania de vaccinare în lupta împotriva virusului SARS-COV-2 a început în 27 decembrie în Uniunea Europeană și, desigur, în România. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a solicitat conducerii Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” Luduș să identifice și să amenajeze un spațiu corespunzător pentru efectuarea vaccinării personalului medical din cadrul Spitalului.

Am ajuns la concluzia că Secția de Fizioterapie din cadrul unității noastre corespunde din toate punctele de vedere scopului propus și este apt pentru amenajarea unui centru de vaccinare”, declară managerul Spitalului, ec. Claudia Uțiu.

Debutul acțiunii se va produce în ziua de 4 ianuarie și cuprinde personalul medical care a acceptat vaccinarea. „Până în ziua de 30 decembrie s-au înscris pe liste jumătate din personal. Ceilalți încă se mai gândesc”, spune Claudia Uțiu.

Vaccinul vine într-o doză din care beneficiază cinci persoane. Se asigură 15 minute pentru fiecare procedeu,  după care la fiecare două ore se face aerisirea incintei respective. Desigur, se folosesc echipamente de protecție corespunzătoare, se asigură prezența permanentă a unei ambulanțe, pentru înlăturarea oricărui risc. Toate dozele de vaccin și administrarea lor se consemnează într-un registru pus la dispoziție de Ministerul Sănătății. După efectuarea vaccinării se completează o adeverință și după 21-28 de zile se repetă vaccinarea. Pentru buna desfășurare a campaniei, la Centrul organizat la Secția de Fizioterapie din Luduș sunt repartizați șase asistenți medicali, trei medici și doi registratori.

Claudia Uțiu declară că Centrul de vaccinare va avea un medic coordonator, iar circuitul este unul unidirecțional. Conform dispozițiilor primite de la DSP, Centrul de vaccinare cuprinde: Punctul de intrare care este deservit de personal de primire/pază/supraveghere/îndrumare; Punctul de recepție este deservit de doi sau mai mulți registratori medicali, în funcție de numărul de persoane programate; Punctul/ zona de triaj medical anterior vaccinării este desrvită de o echipă medicală care cuprinde un medic și personal sanitar și auxiliar; Punctul de vaccinare este deservit de doi asistenți medicali și registrator, iar numărul punctelor de vaccinare se stabilește în funcție de suprafața centrului de vaccinare respectând regulile de distanțare fizică; Punctul/ zona de supraveghere post-vaccinare este deservită de personal medico-sanitar și auxiliar, fiind necesar cel puțin un medic; Punctul de ieșire.

Ioan A. BORGOVAN

 

De asemenea, verificati

Mureș: Percheziții într-un caz de organizare de lupte între câini

Distribuie Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au pus în executare marți, 16 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.