Home / Slider / Ordonanță de Urgență pentru susținerea autorităților locale

Ordonanță de Urgență pentru susținerea autorităților locale

Lucrările publice în derulare nu vor fi sistate, iar autoritățile locale vor fi salvate de la faliment de Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în penultima zi a anului 2020 – anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

„Amânarea a fost necesară pentru ca investițiile finanțate deja parțial să poată continua, iar autoritățile administrației publice locale să nu fie nevoite să ramburseze banii cheltuiți. Este vorba de o sumă de peste 4 miliarde de lei în total, ceea ce ar însemna faliment pentru multe autorități ale administrației publice locale”, a subliniat Cseke Attila.

Ordonanța permite, de asemenea, autorităților să solicite în termen de 30 de zile, o suplimentare la buget pentru aceste investiții, dacă acestea se justifică.

“De exemplu, în cazul în care creșterile salariale din industria construcțiilor implică costuri suplimentare în executarea lucrărilor, autoritatea locală poate solicitar fonduri în plus pentru a acoperi aceste cheltuieli”, a spus ministrul Cseke Attila.

Prevederea se aplică investițiilor care aparțin PNDL etapa I și se derulează pe răspunderea autorităților locale.  

Totodată, actul normativ permite autorităților locale, ca în cazul în care dispun de fondurile necesare să continue investiția din surse proprii de finanțare,  în condițiile în care statul, temporar, nu este în măsură să transfere sumele aprobate. Banii vor fi ulterior returnați autorităților locale.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă – Reabilitare și extindere școală gimnazială Periș

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share