Părintele Wolfgang Rehner a trecut la cele veșnice Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1548 Vizualizări

Părintele Wolfgang Rehner a trecut la cele veșnice

Finalul anului 2020 a adus o veste tristă pentru credincioși evanghelici din Reghin și nu numai, fostul vicar al Bisericii Evanghelice din Reghin a trecut la cele veșnice în ultima zi a anului 2020.
„Cu durere în suflet vă aducem la cunoștință că în seară de Ajun a  Anului Nou ( 31.12.2020) a decedat fostul părinte paroh Wolfgang Rehner.  El a fost pensionar începând cu anul 2004 și a lucrat mai apoi că și arhivar la Centrul de dialog şi cultură „Friedrich Teutsch” al Bisericii Evanghelice C.A. din România”, precizează reprezentanții Bisericii Evanghelice C. A. din România.

Potrivit acestora, Wofgang Rehner și-a început activitatea ca vicar, după terminarea studiilor de teologie la Cluj, la Apoldu de Sus și apoi a devenit preot în Ungurei și în Apoldu de Sus.  Din 1976 și până în 1993 a fost preot paroh la Sibiu și mai târziu a devenit preotul paroh al comunității din Reghin.

„Pe lângă activitatea să că și cadrul didactic pentru Vechiul Testament și Istoria religiilor  între anii 1960 – 1970 la Institutul Teologic, el a fost a membru al Consitoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. timp de douăzeci de ani. În anii 80 a fost reprezentatul Bisericii Evanghelice C.A. din România în cadrul comitetului executiv al Federației Luterane Mondiale și membru al consiliului de administrație din cadrul Institului de Cercetare pentru ecumenism din Strasbourg. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să le mângâie sufletul și să-i întărească!”, se arată în comunicatul Bisericii Evanghelice C. A. din România.

Sursă foto: www.evang.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE