Home / Reghin / Părintele Wolfgang Rehner a trecut la cele veșnice

Părintele Wolfgang Rehner a trecut la cele veșnice

Distribuie

Finalul anului 2020 a adus o veste tristă pentru credincioși evanghelici din Reghin și nu numai, fostul vicar al Bisericii Evanghelice din Reghin a trecut la cele veșnice în ultima zi a anului 2020.
„Cu durere în suflet vă aducem la cunoștință că în seară de Ajun a  Anului Nou ( 31.12.2020) a decedat fostul părinte paroh Wolfgang Rehner.  El a fost pensionar începând cu anul 2004 și a lucrat mai apoi că și arhivar la Centrul de dialog şi cultură „Friedrich Teutsch” al Bisericii Evanghelice C.A. din România”, precizează reprezentanții Bisericii Evanghelice C. A. din România.

Potrivit acestora, Wofgang Rehner și-a început activitatea ca vicar, după terminarea studiilor de teologie la Cluj, la Apoldu de Sus și apoi a devenit preot în Ungurei și în Apoldu de Sus.  Din 1976 și până în 1993 a fost preot paroh la Sibiu și mai târziu a devenit preotul paroh al comunității din Reghin.

„Pe lângă activitatea să că și cadrul didactic pentru Vechiul Testament și Istoria religiilor  între anii 1960 – 1970 la Institutul Teologic, el a fost a membru al Consitoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. timp de douăzeci de ani. În anii 80 a fost reprezentatul Bisericii Evanghelice C.A. din România în cadrul comitetului executiv al Federației Luterane Mondiale și membru al consiliului de administrație din cadrul Institului de Cercetare pentru ecumenism din Strasbourg. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să le mângâie sufletul și să-i întărească!”, se arată în comunicatul Bisericii Evanghelice C. A. din România.

Sursă foto: www.evang.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Campanie de prevenire a consumului de droguri la ”Alexandru Ceușianu”

Distribuie Perioada 01-18 noiembrie 2022, a fost marcată la Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin de …