Home / Mica publicitate / COMUNICAT DE PRESĂ

• Electrica a încheiat cu succes procesul de fuziune a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului
  • Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noua companie devine Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER)
  • DEER devine cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 40.7% din teritoriul României

BUCUREȘTI, 4 ianuarie 2021 – Electrica anunță finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER).

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație al Electrica SA în ședința din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA a SDEE Transilvania Sud și a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuție Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, Grupul Electrica a parcurs un pas important prin care se adaptează cerințelor consumatorilor, oferindu-le servicii care să acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora.

„Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distribuție din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizării principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște și Focșani.

Obiectivele principale ale strategiei definite pentru segmentul de distribuție au în vedere optimizări pe trei dimensiuni: performanța operațională, calitatea serviciilor și optimizarea costurilor la consumatorul final.

La acestea se adaugă și direcțiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea rețelelor de distribuție pentru a face față provocărilor tranziției energetice.

Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, cu un total de  4,39 miliarde lei investiți.

_________________________________________________________________________________

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Mai multe informații despre Grupul Electrica pot fi găsite pe site-ul companiei: www.electrica.ro

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

Clean-up. Curajul Mădălinei

Povestea lui Mircea

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

Apel de selecție Măsura M08/6B

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.