Home / Stiri regionale / Focare de pestă porcină africană aproape de județul Mureș

Focare de pestă porcină africană aproape de județul Mureș

Două focare de pestă porcină africană au fost identificate pe raza judeţului Sibiu, fiind luate măsurile specifice în cadrul unei şedinţe a Centrului Local de Combatere a Bolilor, a informat Instituţia Prefectului.

“Vă informăm că în data de 4 ianuarie 2021, pe raza judeţului Sibiu au fost identificate două focare de Pestă Porcină Africană, în localitatea Vale, oraş Sălişte. Ca urma a confirmării celor două focare, astăzi 4 ianuarie 2021 a avut loc Şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferente focarelor şi, de asemenea, au fost adoptate deciziile privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, localităţile aflate în zona de protecţie sunt Vale, Sibiel şi Sălişte, unde există şi două fonduri de vânătoare.

În zona de supraveghere se află localităţile Tilişca, Rod, Apoldu de Sus, Aciliu, Amnaş, Mag, Săcel, Cristian, Orlat, Gura Raului, Fântânele, Rod şi Crinţ, precum şi cinci fonduri de vânătoare.

În comunicatul se presă se mai precizează că au fost ucişi patru porci, care nu fac obiectul despăgubirii, întrucât au fost achiziţionaţi fără documente sanitar-veterinare, iar proprietarii lor au fost sancţionaţi.

“Animale ucise, în număr total de patru, nu fac obiectul despăgubirii, acestea fiind achiziţionate fără documente sanitare veterinare, ca atare acestea nu au fost evaluate şi nu s-a întocmit dosarul de despăgubire; Proprietarii suinelor au fost sancţionaţi contravenţional conform OG2/2001. În cazul pestei porcine africane, este interzisă valorificarea produselor şi subproduselor de la animalele tăiate, ucise sau altfel afectate”, se arată în comunicatul citat. 

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consultații cu medici specialiști, inclusiv în sistem video

Potrivit www.zcj.ro, la Cluj a fost dezvoltată o aplicație de tele – asistență medicală, numită …