Home / Slider / Manifestările religioase de Bobotează supravegheate de jandarmi

Manifestările religioase de Bobotează supravegheate de jandarmi

Miercuri, 6 ianuarie, la nivel național vor avea loc 186 de manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează).

”Atât pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, cât și pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19, Jandarmeria Română a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităților care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult”, au trasnmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfășurare a acestor procesiuni, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

Tot în vederea respectării acestor măsuri, organizatorul a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a procesiunilor religioase, după cum urmează:

• participanții care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locațiile în care se va putea intra în număr limitat

• de-a lungul rândului vor fi dispozitive automate de soluţie dezinfectantă

• agheasma mare va fi oferită credincioşilor în sticle îmbuteliate, doar de către voluntarii care vor purta mască şi mănuşi.

• voluntarii vor veghea la respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului și culoarelor de acces.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Director nou la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” din Luduș

Prin decizia Inspectoratului Școlar Județean Mureș, la Luduș a fost investită în funcția de director …