Home / Cultură / Concert Special de Anul Nou la Filarmonică

Concert Special de Anul Nou la Filarmonică

Distribuie

Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș deschide anul 2021 cu tradiționalul Concert de Anul Nou joi, 7 ianuarie, ora 19:00,  la Sala mare a Palatului Culturii. Important de știut faptul că accesul publicului este permis unui număr restrâns de spectatori.

„Pentru a putea respecta toate măsurile anti-COVID, putem să vă oferim doar 186 de bilete per concert, însă la cererea dumneavoastră concertul va putea fi reluat pe 8 ianuarie 2021, ora 19.00. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 4 ianuarie 2021 la agenția de bilete a Filarmonicii în Palatul Culturii, conform următorului orar: Luni, Marți, Miercuri 10.00 – 18.00, iar Joi 10.00 – 19.00”, afirmă reprezentanții Filarmonicii.

Concertul Special de Anul Nou de joi seara susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș îl va avea la pupitrul dirijoral pe Pablo Boggiano (Argentina) și va cuprinde pagini muzicale din creația compozitorului Johann Strauss: Künstlerleben Walzer, Express-polka schnell, op.311, Persischer Marsch, Jokei Polka Schnell, Sphärenklänge Walzer, op.235, Einzugsmarsch, Bahn frei Polka, Seufzer Polka, Die Libelle Walzer,  Egyptischer Marsch,  An der schönen Blauen Donau.

„Pablo Boggiano  a început studiul artei dirijorale la Conservatorul Naţional şi la Universitatea Catolică din Argentina, continuând apoi în Europa la Conservatorul Frédéric Chopin din Paris (clasa profesorului Scott Sandmeier), la Conservatorul din Viena (avându-l ca maestru pe Thomas Doss) şi la Helsinki (unde a fost îndrumat de Jorma Panula), dar a studiat şi cu Türing Bräm la Lucerna (Elveţia). S-a bucurat şi de îndrumarea profesorului Acel Ervin, iar în prezent îşi însuşeşte repertoriul de operă sub supravegherea profesorului Mario de Rosse din Viena. Debutul dirijoral şi l-a făcut la Buenos Aires cu Requiemul lui Gabriel Faure. De atunci s-a aflat la pupitrul Orchestrei Simfonice Libertador San Martín, a evolulat în faţa Orchestrei din Sarajevo la deschiderea Festivalului din 2006, a condus orchestra din Pazardjik, cea a Universităţii din Strasbourg, cea a Filarmonicii din Satu Mare, şi altele. În 2005 a dirijat premiera unor lucrări prezentate la Accent Theater din Viena, în prezent fiind conducătorul a trei instituţii muzicale din Viena: Musikverein Pressbaum, Gross-Enzersdorf Choir şi Singrunde Probstdorf Choir”.

La cererea publicului Concertul de Anul Nou din data de 7 ianuarie 2021 va fi reluat vineri, 8 ianuarie 2021 de la ora 19:00!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.