Proiecte noi de cercetare exploratorie câștigate de UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Proiecte noi de cercetare exploratorie câștigate de UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a câștigat, recent, în cadrul Competiției „Proiecte de Cercetare Exploratorie” lansate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării din cadrul Ministerului Educației Naționale, cinci proiecte în domeniile Biologie și Ecologie, Medicină și Știința materialelor, în valoare totală de 1.250.000 euro.

Potrivit Blogului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, scopul competiției este de ”a susține și promova cercetarea ştiinţifică fundamentală, multi-, inter- şi trans-disciplinară și/sau exploratorie din România”m iar programul ”s-a adresat cercetătorilor cu performanţe demonstrate prin calitatea şi recunoaşterea internaţională a publicaţiilor ştiinţifice.”

Cele cinci proiecte câștigate de UMFST sunt: Domeniul Biologie și Ecologie – Prof. dr. Carare Roxana: „Clusterina, un nou agent terapeutic util în clearance-ul amilodului vascular” ; Domeniul Medicină – Prof. dr. Slevin Mark: „Noi inhibitori ai proteinei C-reactive și blocanți de disociere pentru uz terapeutic în bolile cardiovasculare”; Prof. dr. Benedek Theodora: „Țesutul adipos epicardic, inflamația locală și vulnerabilitatea plăcilor ateromatoase-studiu imagistic computațional bazat pe inteligență artificfială”; Prof. dr. Bănescu Claudia: „Dezvoltarea unui scor poligenic integrativ pentru prognosticul pacienților cu leucemie acută mieloidă folosind abordări genomice complexe”; Știința materialelor – Conf. dr. Peter Ildiko: „Implant pe baza de Ti cu suprafață modificată și cu structuri electromagnetice”.

”Implementarea acestor proiecte în cadrul universității contribuie la realizarea obiectivului strategic, de a avea o viziune comună pentru excelența în educație și cercetare obținută prin inovație, integrare și internaționalizare”, se menționează pe același blog.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE