Agenția pentru Protecția Mediului despre avaria de la Azomureș: ”Nu a fost afectată calitatea aerului” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 437 Vizualizări

Agenția pentru Protecția Mediului despre avaria de la Azomureș: ”Nu a fost afectată calitatea aerului”

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş a anunţat, vineri, că norul degajat în urma opririi de urgenţă a instalaţiilor de pe platforma combinatului Azomureş, din cauza avariei la sistemul naţional de transport al energiei electrice, nu a afectat calitatea aerului din Târgu Mureş şi din împrejurimi.

„A fost o întrerupere de curent electric (…); din această cauză combinatul Azomureş s-a oprit, conform procedurilor de oprire. Au fost emisii de gaze, oxizi de azoţi. La cele două staţii de monitorizare a calităţii aerului din Târgu Mureş nu s-a semnalat nicio depăşire. Nu a fost afectată calitatea aerului din Târgu Mureş şi nici din localităţile din jur. Această avarie este destul de serioasă, deoarece instalaţiile sunt legate între ele, se opresc după protocoale, pe rând şi necesită apoi procedura de pornire, care este o procedură lungă. Instalaţiile de amoniac se pornesc într-o zi sau două. Acum combinatul este oprit”, a declarat presei şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu.

Purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior, a precizat că oprirea instalaţiilor s-a făcut în siguranţă iar angajaţii nu au fost puşi în pericol.

„Am înregistrat o cădere de tensiune şi s-a cerut procedura de oprire. A fost degajat un nor de culoare brun-roşcat, este o consecinţă normală în urma opririi de urgenţă. Angajaţii nu au fost în pericol. În următoarele vedem dacă echipamentele s-au defectat şi în funcţie de această investigaţie, repornim echipamentele, rând pe rând”, a spus Ovidiu Maior.

Combinatul Azomureş a anunţat, vineri, că un nor de culoare brun-roşcat a fost degajat în zona platformei din cauza opririi unor instalaţii, în urma avariei din sistemul naţional de transport al energiei electrice.

„Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. (…) O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţiilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roşcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţiile de producere a acidului azotic”, a arătat Azomureş pe Facebook.

Compania a menţionat că nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE