Home / Diverse / 6 motive pentru a-ți face patul în fiecare dimineață

6 motive pentru a-ți face patul în fiecare dimineață

Distribuie

Care este ultimul lucru pe care vrei să-l faci la prima oră dimineața? Există o șansă bună ca răspunsul să fie „să faci patul”. Nu ești singur și astăzi îți vom oferi 6 motive extrem de convingătoare pentru care ar trebui să îți faci patul în fiecare zi. În ciuda dorinței tale uriașe de a sări peste el, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei face pentru tine.

Îți amintești când mama ta s-a chinuit și s-a chinuit până când ți-ai făcut patul? După ce ați auzit „poți ieși când îți faci patul”, probabil ai găsit un milion de motive pentru care este o sarcină inutilă. Că se va deranja din nou. Patul tău este împins de perete și este dificil să te încurci în cearșafuri. Pur și simplu nu ai chef. Dar poate că a existat o metodă pentru grija sa maternă.

Iată 6 motive pentru care a-ți aranja lenjeria și cuvertura de pat timp de două minute ți-ar putea îmbunătăți ziua și poate chiar viața.

1. Sentiment de împlinire

Poate părea o sarcină prea mică pentru a conta prea mult, dar a-ți începe ziua făcându-ți patul îți oferă un sentiment de realizare. Luând doar câteva minute din timpul tău în fiecare dimineață, acest lucru poate da startul unui ton pozitiv pentru restul zilei.

Este un sentiment foarte plăcut să pui o bifă în lista de sarcini zilnice, înainte de micul dejun – practic ai fost deja productiv și ai îndeplinit o sarcină nedorită. Dacă îți poți face patul și știi gimnastica mentală necesară, ce altceva poți cuceri astăzi?

2. Productivitate crescută

Să-ți faci patul ar trebui să fie primul lucru pe lista de sarcini în fiecare dimineață. Este un mod de a pune literalmente ziua de ieri în urmă și de a face loc oportunităților unei noi zile. Amiralul marinei americane William McRaven a ținut un discurs de inspirație pentru studenții universitari, afirmând că facerea patului „Vă va oferi un mic sentiment de mândrie și vă va încuraja să faceți o altă sarcină, și alta, și alta. Și până la sfârșitul zilei, o singură sarcină finalizată se va transforma în multe sarcini finalizate. ”

3. Niveluri reduse de stres

Un pat dezordonat face un spațiu dezordonat. Un spațiu dezordonat creează o minte dezordonată. O minte dezordonată creează o viață dezordonată. Și tot asa.

4. Camera ta va arăta instantaneu mai curată

Acest lucru este valabil mai ales în dormitoarele mici. Când majoritatea spațiului din camera ta este ocupat de pat, este deosebit de important să faci din acesta un obicei continuu. Doar pentru că îți lipsește spațiul, nu înseamnă că standardele tale ar trebui să fie reduse. Respectă faptul că lucrurile bune pot ieși din pachete mici, făcându-ți patul în fiecare dimineață.

După calculele noastre, patul reprezintă cel puțin 35% din camera ta și dacă patul tău este făcut, camera ta va arăta instantaneu mai curată. Așa că, dacă te poți ocupa de acest lucru la 7 dimineața, te descurci destul de bine. Te vei simți mai înclinat să îți respecți camera și să nu o dezordonezi pe tot parcursul zilei.

5. Dezvoltarea unor obiceiuri bune

Odată ce actul de a-ți face patul devine un ritual, s-ar putea să descoperi că vor urma și alte obiceiuri bune. Într-un moment îți păstrezi hainele de pe podea și dintr-o dată, ștergerea prafului devine un obicei obligatoriu, pe care îl faci regulat. Odată ce începi să îți dai seama cât de repede poți termina aceste sarcini, poți începe să te ocupi de aceste obiceiuri și în alte părți ale casei, cum ar fi bucătăria și camera de zi. Înainte de a-ți da seama, toată casa ta se va simți ca un refugiu minunat și odihnitor.

6. Crearea unui refugiu

Uneori avem „una din acele zile”. Acestea sunt zilele tipice, pe care le are toată lumea din când în când, când visăm să ne prăbușim pe cuvertura de pat și să ne acoperim în cearșafurile noastre. Nu știm niciodată când vor avea loc aceste tipuri de zile, dar puteți obține mai mult confort când știți că patul dvs. este deja făcut, așteptând să vă odihniți și să vă relaxați.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cum să gătești micii dacă nu ai grătar?

Distribuie Poate nu ai grătar acasă și ți-e poftă de fiecare dată când intri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.