Accident de circulație la intersecția străzilor B-dul 1 Decembrie 1819 cu Calea Sighișoarei Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1966 Vizualizări

Accident de circulație la intersecția străzilor B-dul 1 Decembrie 1819 cu Calea Sighișoarei

În această dimineață, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că în municipiul Târgu Mureș, la intersecția străzilor B-dul 1 Decembrie 1819 cu Calea Sighișoarei, s-a produs un accident de circulație.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări au constatat faptul că un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi surprins și accidentat un pieton (bărbat) în vârstă de 54 de ani.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, fiind ulterior transportat la unitatea medicală, în stare de inconștiență, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Intersecții și obligația de a ceda trecerea:

În conformitate cu art.57 din O.U.G. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice:

1) La intersecțiile cu circulație nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreaptă.

(2) La intersecțiile cu circulație dirijată prin indicatoare, semafoare sau de către polițistul rutier, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificația sau indicațiile acestuia.

(3) Pătrunderea unui vehicul într-o intersecție este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecției.

_(4) În intersecțiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în intersecție._

Polițiștii rutieri mureșeni recomandă conducătorilor auto:

– La apropierea de sensul giratoriu, observaţi din timp activitatea celorlalţi participanţi la trafic, precum și semnele de circulaţie;

-Încadraţi-vă din timp pe banda corespunzătoare direcţiei pe care doriţi să o urmaţi.

– Vă asiguraţi, semnalizaţi şi efectuaţi manevra de schimbare a direcţiei în timp util;

– Reduceţi progresiv viteza autovehiculului, în momentul în care vă apropiați de sensul giratoriu, pentru a vă putea asigura şi a da prioritate celor din sens;

– Manifestați politețe și atenţie la ceilalţi participanţi la trafic;

– Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și de asemenea sa traverseze doar prin locuri special amenajate.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE