Home / politica / Dumitrița Gliga cere Guvernului Câțu respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății

Dumitrița Gliga cere Guvernului Câțu respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga a depus în cursul zilei de marți, 12 ianuarie  o interpelare adresată Prim-ministrului României, Florin Cîțu și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, legată de respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății. Prin intermediul acestei interpelări, deputatul Dumitrița Gliga solicită celor doi reprezentanți ai Guvernului lămuriri privind modul în care sunt respectate și incluse, în proiectul de Buget pe anul 2021, prevederile Legii 153/2017, privind creșterea anuală a veniturilor categoriilor de personal medical.

„Recent, prin OUG nr. 226/2020, Guvernul Cîțu a decis stoparea oricăror creșteri salariale și înghețarea veniturilor personalului bugetar la nivelul lunii decembrie 2020, inclusiv a celor din domeniul sănătății, respectiv infirmieri și brancardieri.

În acest context și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții cadrelor medicale afectate, am adresat astăzi (marți, 12 ianuarie)  la Parlamentul României o ntrebare Domnului Florin Cîțu, Prim-ministrul României și d-lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, legată de respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății.

Este extrem de important și urgent să aflăm care este abordarea Guvernului în legătură cu aspectele semnalate, precum și în ce fel sunt respectate și incluse, în proiectul de Lege al Bugetului de Stat pe anul 2021, prevederile Legii 153/2017, privind creșterea anuală a veniturilor categoriilor de personal sanitar menționate”, a fost mesajul postat de deputatul Dumitrița Gliga pe pagina sa de Facebook.

Textul integral al interprelării adresate de deputatul Dumitrița Gliga Prim-ministrului României, Florin Cîțu și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu poate fi citită aici: http://www.cdep.ro/interpel/2021/i16A.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Încă o localitate mureșeană revine în zona de restricții cu incidență peste 3/1.000 de locuitori

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis vineri, 22 ianuarie, prin intermediul unui comunicat …