Home / Invatamant / “Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta”, spune Ministrul Educației

“Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta”, spune Ministrul Educației

Distribuie

Ministrul Educației consideră că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială și mizează pe implicarea tuturor dascălilor. Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a menționat ministrul Sorin Câmpeanu. Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, din fonduri europene

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, declara ministrul la postul Europa FM.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială. Ministrul Educației spune că au fost identificate deja fondurile necesare, este vorba despre 30 de milioane de euro bani europeni. Redeschiderea școlilor începând din semestrul al doilea nu va depinde însă de cât de mulți profesori vor fi de acord cu vaccinarea anti-COVID, ci de cât de mult va scădea rata de incidență a cazurilor de COVID-19, a precizat ministrul Educației.

„Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferent de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Autoritățile așteaptă deocamdată să vadă cât de mult va crește rata de infectare cu noul coronavirus după sărbătorile de iarnă, a precizat ministrul. „Cu siguranță, principalul parametru în decizia pentru redeschiderea școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare, după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Există așteptări cu privire la creșteri în ceea ce privește rata de infectare. Sperăm că aceste creșteri să nu fie semnificative, dar acest lucru îl putem vedea abia după jumătatea lunii ianuarie, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu suficient timp înainte de 8 februarie, începerea semestrului doi”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Scenariile pentru redeschiderea orelor Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că săptămâna viitoare va analiza împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență scenariile pentru redeschiderea școlilor din al doilea semestru.

„Vom avea discuții cu Ministerul Sănătății și colegii din CNGSU, premergătoare pentru a pregăti analiza pe care o vom putea avea în momentul în care vom putea avea datele. Iar datele le vom avea după vacanța de iarnă. Nu excludem, din perspectiva educației, nici unul dintre scenarii”, a subliniat ministrul. Încheierea mediilor ar putea fi întârziată Ministerul Educației ia în calcul să prelungească perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul I pentru unii elevi, a mai spus ministrul Sorin Câmpeanu.

 El a explicat că sunt peste 200 de mii de elevi care nu au făcut școală online pentru că nu au avut acces fie la echipamente, fie la internet. Așa că pentru aceștia, în primul rând, se vor face ore de educație remedială.

„Putem să prelungim perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul 1, să o decalăm în așa fel încât să permitem derularea acestor acțiuni remediale, care sunt absolut necesare. Avem nevoie de profesionalismul fiecărui cadru didactic pentru a evalua locurile în care aceste pierderi au fost înregistrate și modul de intervenție”, este de părere ministrul. De luni, elevii au revenit din vacanța de iarnă și au reiuat cursurile online.

(ziare.com)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.