Home / Social / Mihai Goțiu va fi audiat mâine la DNA Târgu Mureș, în legătură cu tăierile de păduri din Județul Mureș

Mihai Goțiu va fi audiat mâine la DNA Târgu Mureș, în legătură cu tăierile de păduri din Județul Mureș

Distribuie

Fostul senator USR, Mihai Goţiu, a transmis pe pagina personală de socializare faptul că joi, 14 ianuarie, va fi audiat la Direcția Națională anticorupție (DNA) Târgu Mureş. Mihai Goţiu va da declaraţii în dosarul tăierilor de păduri din Munţii Gurghiului, în calitate de martor.

„Joi voi fi audiat la DNA, în acest dosar, investigaţia fiind deschisă în urma sesizării penale pe care am depus-o la sfârșitul anului trecut și care are la bază o documentare de peste doi ani a tăierilor ilegale de păduri din judeţul Mureș”.

 Într-o postare anterioară, fostul senator menționa că a fost sunat de la DNA Târgu Mureș și că va depune mărturie „în dosarul tăierilor ilegale de păduri” din Munţii Gurghiului.

 ”E unul dintre cazurile pe care le urmăresc încă din 2018, când am depus primele interpelări și sesizări oficiale legate de tăierile de păduri de pe raza Direcţiei Silvice Mureș, și în care, anul trecut, am făcut mai multe documentări pe teren. Presa de investigaţie (în mod special cei de la Recorder) au prezentat acest caz, vara trecută. Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda Forestieră și Romsilva au dispus anchete în zonă în urma sesizărilor pe care leam făcut, dar sancţiunile date sunt derizorii, iar o parte a rezultatelor controalelor au fost mușamalizate. Între timp, un angajat al Romsilva, în spatele căruia se încerca mutarea întregii responsabilităţi, s-a sinucis (varianta oficială), iar altul a avut, la rândul lui, o tentativă de sinucidere”, a spus Mihai Goţiu.

Fostul senator USR a mai precizat că la sfârșitul anului trecut a sesizat direct procurorii anti-corupţie și le-a pus la dispoziţie „aproape 600 de pagini de documentaţie privitoare la tăierile ilegale” de păduri din Mureș. Conform acestuia, ar exista indicii „mai multe decât rezonabile” pentru săvârșirea de infracţiuni multiple la regimul silvic, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, fals în acte și uz de fals, constituire de grup infracţional organizat.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.