Concerte de Re-Revelion la Filarmonică Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Concerte de Re-Revelion la Filarmonică

Palatul Culturii va găzdui în zilele de 14 și 15 ianuarie 2021, orele 19.00, concertele de ReRevelion ale Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, eveniment realizat în parteneriat cu TVR Târgu Mureș. Dirijorul concertului va fi Victor Dumănescu, iar solista va fi Borsos Edith.

Născută la Târgu Mureș, soprana Borsos Edith s-a format în cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj Napoca, perfecţionânduse apoi la Studioul de Operă din Budapesta. Este câștigătorul celei de a doua ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Simándy József” organizat în 2011 la Szeged în Ungaria, concurs prezidat de renumita cântăreaţă de operă Marton Éva. În palmaresul său artistic se înscriu și alte distincţii precum Marele Premiu al Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” de la Brăila (2010), concurs fondat de artista Mariana Nicolesco, dar se mândrește și cu rezultatul că, tot în 2010, a devenit finalistă a Concursului Internaţional de Canto „Moniusko” din Varșovia. Printre altele, a apărut pe scenele Operei Maghiare din Cluj, a Ateneului Român din București, a Teatrului Erkel și a Palatului Artelor din Budapesta, interpretând roluri din opere de Mozart, Verdi, Mascagni, Kálmán. Este o interpretă deopotrivă solicitată în genuri oratorice și de lied.

În interpretarea Corului Mixt și a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, publicul va avea parte de pagini muzicale din creația compozitorilor G.Rossini: Uvertura „Italianca în Alger”, G. Donizetti: Don Pasquale – corul „Che interminabile andirivieni”, A. Dvořak: Rusalka – Cântec către lună, G. Verdi: Rigoletto – Cor de bărbați „Zitti,zitti”, J. Strauss: Polka pizzicato, G. Verdi: Vecerniile siciliene – „Merce dilette amiche”, E. Elgar: Salut d’amour, L. Bernstein: Uvertura „Candide”, S. Rahmaninov: Vocalise, G.Verdi: La Traviata – Corul țigăncuțelor și al matadorilor, J. Strauss: Frühlingsstimmen E. Kálmán: Silvia – Intrarea Silviei și Csárdás.

„Pentru a putea respecta toate măsurile anti-COVID, putem să oferim publicului doar 186 de bilete per concert. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 11 ianuarie 2021 la agenția de bilete a Filarmonicii, în Palatul Culturii, conform următorului orar: Luni, Marți, Miercuri 10.00 – 18.00, iar Joi 10.00 – 19.00. ”, afirmă reprezentanții Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE