Home / Administratie / Noutăți despre actele de stare civilă emise de Marea Britanie

Noutăți despre actele de stare civilă emise de Marea Britanie

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș, prin Serviciul Stare Civilă, informează prin intermediul unui comunicat de presă persoanele interesate cu privire la incidența, în materia stării civile a ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Astfel, actele de stare civilă emise de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se apostilează, iar începând cu data de 1 ianuarie 2021, pentru a fi transcrise în România, certificatele de stare civilă emise de autoritățile din Regatul Unit trebuie să aibă aplicată Apostila conform Convenției de la Haga din 5 octombrie 1961.

Aceleași condiții le îndeplinesc și procurile, declarațiile, hotărârile judecătorești pronunțate în materia stării civile, documentele privind schimbarea numelui și/sau prenumelui și traducerile în limba română a documentelor străine legalizate de notarul public britanic.

,, De asemenea, formularele standard multilingve eliberate de autoritățile Regatului Unit, în aplicarea Regulamentului (UE) 2016/1191 nu mai produc efecte juridice pe teritoriul României și, totodată, nici certificatele de stare civilă, precum și certificatele privind domiciliul eliberate de către autoritățile române nu vor mai fi însoțite de formularele standard multilingve, în cazul în care acestea urmează să fie prezentate autorităților din Regatul Unit”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Adolescentă de 15 ani din Mureș, mamă a primului nou născut în 2021

O adolescentă în vârstă de 15 ani, care are domiciliul în județul Mureș, a devenit …