Home / Sanatate / Șase doze de vaccin dintr-un flacon Pfizer BioNTech

Șase doze de vaccin dintr-un flacon Pfizer BioNTech

Reprezentanții Guvernului României au transmis joi, 14 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 8 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentului a emis recomandarea modificării rezumatului caracteristicilor produsului vaccinului Cominarty, produs de Pfizer BioNTech, conform căreia pot fi extrase 6 doze de vaccin din flacon în aceleași condiții de diluție, volumul de rezervă fiind suficient.

,, Rezumatul Caracteristicilor Produsului a fost astfel modificat și a fost impusă următoarea condiționare: „Pentru a extrage 6 doze dintr-un singur flacon, trebuie utilizate seringi și/sau ace cu spațiu mort redus. Spațiul mort redus al seringii combinat cu spațiul mort redus al acului nu trebuie să depășească un volum de 35 microlitri. Dacă se utilizează seringi și ace standard, este posibil să nu existe un volum suficient pentru a extrage a șasea doză dintr-un singur flacon. Fiecare doză trebuie să conțină 0,3 ml de vaccin. În cazul în care cantitatea de vaccin rămasă în flacon nu poate furniza o doză integrală de 0,3 ml, flaconul și orice volum în exces trebuie eliminate” ”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț pentru unitățile care efectuează teste rapide antigen

Având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 2240/30 decembrie 2020 privind modificarea şi completarea …