Administrația Bazinală de Apă Mureș – lucrări efectuate la finalul anului 2020 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Administrația Bazinală de Apă Mureș – lucrări efectuate la finalul anului 2020

În cursul ultimului trimestru al anului trecut, inclusiv în luna decembrie 2020, până în apropierea sărbătorilor de Crăciun, Sistemele de Gospodărire a Apelor (SGA) din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș au efectuat o serie de lucrări specifice, în vederea îndepărtării sau diminuării riscului împotriva inundațiilor, lucrări de stopare a eroziunilor malurilor și de decolmatare, acolo unde situația impunea acest lucru.

Vă prezentăm mai jos câteva din acțiunile întreprinse de lucrătorii din cadrul sistemelor de gospodărire a apelor subordonate ABA Mureș:

• Angajații de la Apele Române Mureș au reușit să stopeze în timp util eroziunea de pe malul drept al râului Orăștie. Echipele de intervenție s-au mobilizat exemplar și de această dată și au finalizat într-o săptămână o lucrare extrem de complicată. Oameni și utilaje au acționat în forță, chiar înainte de Crăciun, inclusiv sâmbăta și duminica și au reușit să pună în siguranță corpul Autostrăzii A1. Ambele maluri au fost corectate, iar secțiunile de scurgere ale apelor au fost refăcute. În acest fel, locuitorii din zonă vor fi mai protejați de riscul inundațiilor.

• În cursul lunii decembrie 2020, s-au finalizat lucrările de intervenție în urma inundațiilor, pe Programul Anual de Gospodărire al Apelor al Administrației Bazinale de Apă Mureș. Specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba au finalizat lucrări de “decolmatare/reprofilare curs de apă, asigurarea capacității de transport a albiei minore a cursului de apă Galda, amonte pod E81- intravilan Galda de Jos, Comuna Galda de Jos”. Lucrările au fost executate pe o lungime de 2 km, cu Excavatorul JCB JS220, cumulând un volum de lucrări de 5500 mc material.

• În cursul lunii decembrie 2020, lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, au efectuat lucrări de decolmatare, reprofileze a albiei, readucerea cursului de apă pe traseul initial și aducerea terenurilor la starea inițială, pe Valea Galda amonte loc. Poiana Galdei, Comuna Galda de Jos, pe activitatea de intervenție în urma inundațiilor din iunie-iulie 2020. Lucrările au fost executate pe o lungime de 0,5 km, cu Vola KOMATSU WA 320, cumulând un volum de lucrări de 1400 mc material.

• În ultimul trimestru al anului 2020, Formația Ilia din cadrul SGA Hunedoara a efectuat lucrări de recalibrare și stopare eroziune mal, pe râul Dobra, amonte de localitatea cu același nume. Lucrarea s-a efectuat pe o lungime de circa 300 m. Pentru realizarea ei au fost utilizate următoarele utilaje: 1 excavator, 1 buldozer și 2 autobasculante pentru transportul pietrei.

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE