Home / Cultură / Premiul național „Mihai Eminescu” câștigat de autoarea Maria Kozak

Premiul național „Mihai Eminescu” câștigat de autoarea Maria Kozak

Premiul naţional “Mihai Eminescu” pentru cea mai bună carte de exegeză eminesciană publicată în anul 2020 a fost câştigat de Maria Kozak, din Târgu Mureş, autoarea volumului “Discursul liric eminescian. Spre o poetică a fiinţei”, apărut la Junimea în anul 2020.

Premiul a fost acordat de către organizatori şi Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB) în cadrul celei de a XXX-a ediţie a Festivalului Literar “Mihai Eminescu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural “Bucovina”.

Juriul acestei ediţii, format din prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru – Timişoara, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu – Suceava, prof. univ. dr. Vasile Spiridon – Bacău, critic şi istoric literar, prozator, filosof al culturii şi civilizaţiei – Theodor Codreanu, preşedintele SSB – Alexandru Ovidiu Vintilă, a selectat toate cărţile apărute pe parcursul anului 2020 şi a nominalizat cea mai bună apariţie.

Valoarea premiului este de 2.000 de lei.

Maria Kozak s-a născut pe 22 aprilie 1971, în Reghin, judeţul Mureş şi este profesor doctor în ştiinţe filologice, cadru didactic titlular de limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş.

În fiecare an, pe 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data fiind aleasă în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).

(Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, desființat de deputatul Corneliu Florin Buicu

Deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu, care deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru …