Home / Invatamant / Va începe școala fizic din 8 februarie ?

Va începe școala fizic din 8 februarie ?

În cursul zilei de joi, 14 ianuarie, președintele României, Klaus Iohannis, a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă, ca urmare a discuției avute cu premierul, cu ministrul Educației și ministrul Sănătății, subiectul discuției având ca temă principală dacă se vor redeschide sau nu școlile pentru învățământul față în față.

,, Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că se va ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate, iar în funcție de numărul de cazuri, se va adopta scenariul de funcționare al școlilor.

,, În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală”, a mai adăugat președintele.

Scenariul roșu se va implementa atunci când rata de incidență depășește numărul de 3, însă, atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se va carantina și toată lumea va sta acasă, școlile se vor închide și se va trece pe sistemul online.

În ceea ce privește universitățile, președintele Klaus Iohannis a menționat că întrucât fiecare universitate are specificul ei, decizia de deschidere a universităților va fi luată la nivelul fiecărei instituții, în funcție de autonomia universitară.

,, Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile. Și apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli. În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Dar, încă o dată, dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris”, a concluzionat președintele României, Klaus Iohannis.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Broșură Azomureș pentru situații de urgență

Reprezentanții companiei Azomureș din Târgu Mureș vor distribui, începând cu data de 10 martie, o …