Două școli din Reghin, partenere în proiectul „Prin educație spre vocație” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Două școli din Reghin, partenere în proiectul „Prin educație spre vocație”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a lansat joi, 14 ianuarie proiectul intitulat „Prin educație spre vocație!”, acțiune care își propune creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord-Vest prin crearea de activități de tipul „Școala după școală, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Proiectul „Prin educație spre vocație!” beneficiază de un grant în valoare de 4.720.491 lei, oferit de Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.Proiectul este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cuFundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia.

„Unicitatea proiectului constă în faptul că îşi propune să prezinte un model optim de prevenire şi corectare a abandonului şcolar prin îmbinarea metodelor educative norvegiene în sistemul de învățământ, care vor fi aplicate în cadrul a 13 școli din judeţele Alba, Mureş şi Bihor”, informează www.reintregirea.ro.

Printre unitățile de învățământ implicate în acest demers ca și parteneri se numără și Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, alături de Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir, Școala Gimnazială din Berghin, Școala Gimnazială din Rădești, Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu – cu structurile Șard și Țelna –, Școala Gimnazială din Miraslău, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș, Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din Sântimbru Sat și Sântimbru Fabrică (județul Alba) și Școala Gimnazială Nr. 1 din Diosig (județul Bihor).

Proiectul are ca grup țintă 645 de elevi aflați în situații de risc de abandon școlar, dintre care 479 din mediul rural, aceștia fiind structurați astfel: 295 de elevi din învățământul primar, 320 de elevi din învățământul gimnazial, 20 de elevi din învățământul profesional și 10 elevi cu cerințe educaționale speciale. Un alt grup țintă este format din 170 de părinți, care vor participa la informare și consiliere parentală. De asemenea, 49  de cadre didactice vor lua parte la un curs de formare profesională privind educația vocațională și transfer de bune practici în Norvegia, la partenerul NEWSchool. Activitățile cuprinse în proiect sunt foarte variate, fiind adresate nu doar elevilor, ci și părinților acestora și cadrelor didactice.

„„Acest proiect a fost depus în cadrul Programului «Dezvoltare Locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor», finanțat prin granturile SEE și Norvegiene pentru perioada 2014-2021, în cadrul apelului deschis nr. 2 – «Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc». (…) Contractul a fost semnat pe data de 11 noiembrie 2020 și beneficiază de un grant în valoare de 968.286 euro (4.720.491 lei) oferit de Norvegia, în cadrul «Programului Dezvoltare Locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor», în apelul «Educație Incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc», operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei, din care 708.073 este contribuție privată”, a precizat  Daniela Truța, managerul de proiect.

 Foto credit: Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (arhivă).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE