Home / Invatamant / O profesoară de geografie, mesaj dur către ,,politruci”!

O profesoară de geografie, mesaj dur către ,,politruci”!

Distribuie

Profesoară de geografie la Liceul de Arte Vizuale ,,Romulus Ladea” din Cluj Napoca, Cristina Mîrză, a lansat un mesaj în care subliniază importanța geografiei, în contextul în care în ultimele luni s-a pus problema desființării disciplinelor Istorie și Geografie și comasarea lor sub un alt nume.

În rândurile de mai jos, regăsiți mesajul integral.

,,De când mă știu profesor le explic elevilor mei că geografia este știința în care trăiesc cel mai mult de când vin pe lume și până vor pleca. Își deschid ochii într-o lume minunată și vie, lumea naturală, obiectul de studiu al geografiei și vor pleca dintr-o lume pe care o vor schimba cu fiecare gură de aer consumată și cu fiecare decizie pe care o vor lua de a lungul vieții lor. Le explic că ei vor schimba geografia acestui Pământ și deciziile lor vor fi cele care vor lăsa o planetă vie sau una distrusă generațiilor care vin. Geografia e schimbarea adusă de noi pe această planetă, transformarea ei în una doar a omului, tehnologizată și pustie sau în una vie, vibrantă în care natura și omul, cu toate ale lui, supraviețuiesc împreună. Lumea aceasta finită în care trăim e cuprinsă în paginile geografiei pe care niște politruci o hăcuiesc și va rămâne o taină pentru generațiile viitoare care nu vor avea unelte să înțeleagă de ce o hidrocentrală în plus omoară râurile, de ce un pește pe cale de dispariție contează, de ce o pădure tăiată le distruge viața, de ce o epidemie are legătură cu limitele naturii călcate în picioare de bani. Aceste planuri cadru nu au legătură cu viața noastră școlară. Sunt fără cap și fără coadă. Jos labele de pe educație politrucilor!”, este mesajul transmis de Cristina Mîrza.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

1 comentariu

  1. Mda. Am un băiat de 14 ani care „învață” sa fie Wikipedia și Google. Este ascultat 80% despre inepții irelevante în lumea curenta. Înălțimea exacta a nustiu cărui varf, in ce an si zi a murit domnitorul, câți ostași au fost in 13 sep 1473 in lupta X.
    DA – as restructura MASIV TOATE materiile care se bazează pe reținere de informații.
    E una sa înțelegi un ecositem geografic, legile naturii si evolutia rasei umane – si total alta sa reti pe de rost date si numere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.