Home / Sanatate / OPTIMISM. Numeroase localități mureșene, rată de incidență sub 1,5/1.000 de locuitori!

OPTIMISM. Numeroase localități mureșene, rată de incidență sub 1,5/1.000 de locuitori!

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 18 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma modificării ratei de incidență în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat la data curentă, Hotărârea nr. 10, cu următorul cuprins:

,,Articolul 1 – Începând cu data de 19 ianuarie 2021, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin HG nr. 1065/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale. Articolul 2 – De aducerea prezentei hotărâri la cunoștința membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde serviciul de monitorizare a instituțiilor publice și situații de urgență din cadrul Instituției Prefectului – Județul Mureș”, se menționează în comunicat.

Situația ratei de incidență la 1.000 de locuitori la nivelul localităților mureșene se regăsește în lista de mai jos:

Rata de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori: Acățari, Aluniș, Albești, Adămuș, Bahnea, Band, Băgaciu, Beica de Jos, Bereni, Bălăușeri, Breaza, Bichiș, Ceuașu de Câmpie, Chibed, Chiheru de Jos, Crăciunești, Coroisânmărtin, Crăiești, Cuci, Daneș, Deda,  Eremitu, Ernei, Fântânele, Gălești, Gănești, Ghindari, Gornești, Gheorghe Doja, Glodeni, Grebenișu de Câmpie, Hodoșa, Hodac, Iernut, Ibănești, Iclănzel, Ideciu de Jos, Livezeni, Luduș, Lunca, Mădăraș, Măgherani, Mica, Miheșu de Câmpie, Miercurea Nirajului, Neaua, Nadeș, Ogra, Papiu Ilarian, Păsăreni, Petelea, Pogăceaua, Râciu, Răstolița, Saschiz, Sânger, Sângeorgiu de Pădure, Sânpaul, Sărățeni, Sovata, Șăulia, Șincai, Stânceni, Sărmașu, Sighișoara, Târnăveni, Tăureni, Valea Largă, Vărgata, Vețca, Viișoara, Vânători, Voivodeni, Vătava, Zau de Câmpie și Zagăr.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 7 – 20 ianuarie: Reghin.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 8 – 21 ianuarie: Băla, Fărăgău, Pănet.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 12 – 25 ianuarie: Apold, Cucerdea, Cozma, Sântana de Mureș, Solovăstru, Suplac, Sângeorgiu de Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sânpetru de Câmpie și Târgu Mureș.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 13 – 26 ianuarie: Cristești, Ațintiș, Gurghiu, Ungheni.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 15 – 28 ianuarie: Suseni.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între 16 – 29 ianuarie: Lunca Bradului.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu măsuri aplicate între  19 ianuarie – 1 februarie: Batoș, Bogata, Brâncovenești, Iernut.

Rata de incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori cu măsuri aplicate între 13 – 26 ianuarie: Rușii Munți.

Rata de incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori cu măsuri aplicate între 15 – 28 ianuarie: Chețani, Corunca.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autotilitară răsturnată în Sângeorgiu de Mureș

Pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș au fost solicitați să intervină luni …