Home / Sanatate / VIDEO: Start în a doua etapă de vaccinare anti COVID-19 la Târgu Mureș

VIDEO: Start în a doua etapă de vaccinare anti COVID-19 la Târgu Mureș

Distribuie

Zeci de târgumureșeni s-au vaccinat luni, 18 ianuarie, în prima zi din a doua etapă de vaccinare anti COVID-19. La centrul de vaccinare de la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, unde funcționează două puncte de vaccinare, au fost programate 120 de persoane pentru a primi vaccin.

”Pentru prima zi în centrul de vaccinare campania decurge bine, lumea a venit la ora programată”, a declarat Dr. Loredana Liebhart, medic coordonator centrul de vaccinare Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”.

Procedura de vaccinare

La venire, pacientul se prezintă la Registratură, buletinul îi va fi scanat și verificat dacă a fost programat pentru ziua respectivă, iar dacă a fost programat se confirmă programarea. Ulterior, va completa două formulare, unul pentru consimțământ și al doilea pentru triaj, unde va specifica afecțiunile de care suferă. I se va scana temperatura și va intra la triaj. ”În urma discuției medicul stabilește dacă va fi sau nu vaccinată persoana în cauză. Nu primește undă verde în cazul în care se depistează că are anumite restricții în ceea ce privește boli alergice foarte grave sau (alergie – n.r.) la unul dintre componentele vaccinului sau la alte medicamente sau are diverse afecțiuni, boli autoimune”, a explicat Dr. Loredana Liebhart.

Dacă primește undă verde pentru vaccinare, persoana va intra în cabinetul unde i se va administra doza de vaccin, după care va merge în zona de supraveghere unde va fi supravegheat timp de 15 minute, respectiv 30 de minute în cazul persoanelor cu alergii, în caz că apare vreo reacție adversă. Ulterior, i se eliberează adeverința de vaccinare.

Conform platformei de programare sunt programate în jur de 10 persoane pe oră. În același timp, în cele două puncte de vaccinare sunt vaccinate câte două persoane.

Programul de lucru este de la 8 dimineața la 8 seara.

În județul Mureș sunt operaționale opt centre de vaccinare, cu un număr total de 10 puncte de vaccinare: la Târgu Mureș la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” și Sala de sport a Gimnaziului ”Tudor Vladimirescu”, în Reghin la Sala de sport ”Parcul Tineretului”, la Sighișoara la Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Zaharia Boiu”, la Luduș la Sala de sport a Orașului Luduș, la Târnăveni la Sala Victoria, la Miercurea Nirajului la Căminul Cultural Miercurea Nirajului și la Gurghiu la Căminul Cultural Gurghiu.

Text: Arina TOTH

Video: Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.