Home / Administratie / Proiect anti COVID-19, pentru Liceul Teoretic ”Samuil Micu” din Sărmașu

Proiect anti COVID-19, pentru Liceul Teoretic ”Samuil Micu” din Sărmașu

Distribuie

Aleșii locali ai orașului Sărmașu au aprobat vineri, 15 ianuarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Consolidarea capacității Liceului Teoretic ”Samuil Micu” din orașul Sărmașu în vederea gestionării situației pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2”, care va fi depus pentru obținerea finanțării nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Prioritatea de investiții 9a – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional și local, reducând inegalitățile în cee ace privește starea de sănătate, promovând incluziunea social prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități. Valoarea totală a proiectului este de 1.187.500,59 lei inclusiv TVA, din care 1.186.385,59 lei – total buget eligibil și 1.115 lei – total buget neeligibil.

Pregătiri pentru redeschiderea școlilor

Potrivit primarului orașului Sărmașu, ec. Valer Botezan, desfășurarea în condiții de siguranță a anului școlar în curs ”presupune o serie de măsuri în contextul situației de pandemie create de virusul SARS-CoV-2”, pentru a evita o creștere rapidă a numărului de cazuri de infecție.

”Redeschiderea școlilor și universităților în condiții de siguranță necesită o largă asumare în societate și responsabilizarea tuturor celor implicați în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2. Pentru a permite acest lucru, este necesar să se asigure existența unei infrastructuri funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime în unitățile de învățământ de stat pe perioada pandemiei COVID-19.

”Limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecţie medicală şi asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ de stat în vederea obținerii următorului rezultat: capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educație preuniversitară și/sau universitară”, a precizat ec. Valer Botezan.

Ce se va achiziționa

Pe lista achizițiilor se află măști pentru elevi cu vârsta peste 12 ani (49.155 de bucăți, buget estimat de 17.548 de lei, cu TVA), măști pentru elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani (28.188 de bucăți, buget estimat de 15.094 de lei, cu TVA), măști pentru cadre didactice (9.483 de bucăți, buget estimat de 3.385 de lei, cu TVA), aparate de filtro-ventilație pentru suprafețe mai mici de 60 de metri pătrați (85 de bucăți, buget estimat de 971.611 de lei), dispensere cu senzor (65 de bucăți, buget estimat de 54.067 de lei), dezinfectant pentru mâini (1.400 de bucăți, buget estimat de 96.628 de lei).

”Analizând situația cadrelor didactice și a elevilor din orașul Sărmașu, am decis elaborarea proiectului ”Consolidarea capacității Liceului Teoretic ”Samuil Micu” din orașul Sărmașu în vederea gestionării situației pandemiei generate de virusul Sars-Cov-2” care ne va ajuta să implementăm cu succes toate măsurile de protecție astfel încât procesul de învățământ  să se desfășoare în condiții de maximă siguranță”, a subliniat primarul orașului Sărmașu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.