Home / Stiri nationale / Întâlnire de lucru cu privire la deșeurile din ambalaje

Întâlnire de lucru cu privire la deșeurile din ambalaje

Reprezentanții ministerului mediului, apelor și pădurilor au informat că în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie, ministrul Tánczos Barna, s-a întâlnit cu Asociația OIREP Ambalaje, care este reprezentantul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, în ceea ce privește deșeurile din ambalaje.

Întâlnirea a avut ca temă de discuție creșterea gradului de colectare separată și reciclare a deșeurilor din România, precum și îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege de către toți agenții economici care pun pe piață produse ambalate.

,,Este foarte important să rămânem  consecvenți pe o decizie comună, împreună cu toți factorii implicați: producători, OIREP-uri, ADI-uri, primării și să decidem care este direcția pe care toți trebuie să o urmăm. Avem nevoie de o dezbatere profesională cu ADI-urile și primăriile pentru a stabili împreună pașii de urmat pentru următorii patru ani. Opinia mea este că responsabilitatea trebuie să rămână la producător, indiferent câte OIREP-uri și câți operatori unici sunt implicați. Misiunea noastră este clară: rezolvarea problemei deșeurilor în România. Trebuie să colectăm, să scoatem de pe piață acele cantități de ambalaje care sunt puse pe piață de producător, să aducem înapoi aceste cantități în economia circulară. Vă asigur că Sistemul Garanție Returnare va fi implementat, deoarece este o soluție care funcționează la nivel european, iar toate studiile ne arată că este cea mai potrivită variantă pentru consumatorul român. Dacă acest sistem este implementat și are succes în alte țări, cu siguranță, dacă este gândit și pus în funcțiune corespunzător, va funcționa și în România”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Elevii cu COVID-19 nu vor avea absențe!

Potrivit publicației Ziua de Cluj, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că în forma finală a …