Home / Altele / 5 motive pentru care berea ar putea fi bună pentru dumneavoastră

5 motive pentru care berea ar putea fi bună pentru dumneavoastră

Distribuie

O halbă de bere pe zi poate veni cu o serie de beneficii pentru sănătate.

Tindem să privim berea ca pe o plăcere vinovată – poate pentru că asociem această băutură cu o creștere inevitabilă în greutate. Dar veți fi bucuroși să auziți că, atunci când este consumată cu moderație, beneficiile unei sticle de bere pot depăși cu mult dezavantajele, ajutându-vă să vă relaxați după o săptămână stresantă.

Ce înseamnă „consumul moderat”? Ghidurile dietetice definesc consumul moderat de alcool ca fiind o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați. Pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, specialiștii sfătuiesc, de asemenea, să nu începeți să beți constant.

Dar dacă păstrați un bax de bere Ciucaș în frigider, deschideți una și bucurați-vă de aceste potențiale beneficii pentru sănătate.

Contribuie la aportul zilnic de nutrienți

Mulți experți sunt de acord că berea seamănă mai mult cu o mâncare decât cu o băutură – la urma urmei, aceasta este denumită pâine lichidă. În timp ce asta înseamnă că trebuie să fiți conștient de câte calorii beți în fiecare pahar, înseamnă și că lichidul conține substanțe nutritive bune pentru dvs.

Potrivit unui studiu, „berea conține mai multe proteine ​​și vitamine B decât vinul. Conținutul de antioxidanți al berii este echivalent cu cel al vinului, dar antioxidanții specifici sunt diferiți, deoarece orzul și hameiul folosit la producerea berii conțin flavonoizi diferiți de cei din strugurii folosiți la producerea vinului.”

Charlie Bamforth, profesor de științe ale fabricii berii la Universitatea din California, susține, de asemenea, că berea depășește vinul când vine vorba de vitamina B, fosfor, folat și niacină. De asemenea, berea are proteine ​​semnificative și fibre. Și este una dintre puținele surse dietetice semnificative de siliciu, despre care cercetările arată că pot ajuta la prevenirea osteoporozei. Cercetările preliminare efectuate de Bamforth sugerează, de asemenea, că berea poate conține prebiotice care hrănesc bacteriile bune din intestinul nostru.

Vă poate reduce riscul de diabet

Un studiu publicat în revista Asociației Europene pentru Studiul Diabetului a constatat că persoanele care beau de 3 până la 4 ori pe săptămână au mai puține șanse de a dezvolta diabet, decât cei care nu beau niciodată. Și în comparație cu cei care nu beau bere, bărbații care se bucurau între una și șase beri pe săptămână aveau un risc de diabet cu 21% mai mic.

Poate contribui la sănătatea inimii 

Vinul tinde să fie alegerea din meniul barului care este cel mai des asociată cu o inimă sănătoasă. Dar există cauze să iubiți berea, din același motiv. Un studiu preliminar prezentat la American Heart Association Scientific Sessions 2016 a urmărit 80 000 de participanți timp de șase ani și a constatat că băutorii moderați au avut cel mai lent declin al nivelurilor de lipoproteine ​​cu densitate ridicată (HDL) sau colesterol „bun” – și la rândul lor, riscul de boli cardiovasculare. Cercetările arată, de asemenea, că dintre bărbații care au suferit deja un atac de cord, cei care au băut bere moderat au avut cu 42% mai puține șanse de a muri de boli de inimă.

Poate contribui la oase mai puternice

Treceți peste lapte – ar putea exista o nouă băutură pentru întărirea oaselor în frigider. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Endocrinologie a constatat că consumul moderat de bere a crescut densitatea osoasă la bărbați. Nu, nu alcoolul îi ajută să își întărească oasele, ci siliciul găsit în halbă, care este un mineral esențial pentru formarea oaselor.

Poate crește puterea creierului

Un alt avantaj al siliciului de pe lista ingredientelor? Vă ajută să vă protejați creierul de compuși despre care se crede că ar provoca, în cele din urmă, boli cognitive. Acesta poate fi motivul pentru care cercetătorii de la Universitatea Loyola din Chicago au descoperit că consumatorii de bere moderați au cu 23% mai puține șanse de a dezvolta Alzheimer și demență, decât cei care nu beau bere. O altă explicație: berea crește colesterolul bun, ceea ce îmbunătățește fluxul de sânge către creier.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.