Când vor ajunge la Târgu Mureș primele autobuze electrice Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2812 Vizualizări

Când vor ajunge la Târgu Mureș primele autobuze electrice

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat joi, 21 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” estimează că primele autobuzele electrice, dintr-un lot de 32, vor ajunge la Târgu Mureș în vara acestui an.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au anunțat în cursul zilei de marți, 19 ianuarie, faptul că transportul public de călători din mai multe municipii din România, printre care și Târgu Mureș, se va desfășura în condiții moderne ca urmare a finalizării procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice de circa 12 metri lungime.

Municipiul Târgu Mureș va beneficia de 32 de autobuze electrice, 10 stații de încărcare rapidă și 32 de stații de încărcare lentă.

”Estimăm că în perioada verii o să sosească, cel puțin prima serie. Acum lucrăm la investiția legată de stațiile de încărcare și va trebui să începem după aprobarea bugetului imediat, o să începem investițiile în ce înseamnă stații de încărcare pentru autobuze”, a afirmat Soós Zoltán.

Ofertantul câștigător al licitației este Solaris Bus & Coach, produsul ofertat este Solaris Urbino Electric nE12 – Polonia, iar valoarea contractului este de 81.920.000 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE