Home / Sanatate / Mă pot vaccina dacă sunt sub tratament cu anticoagulante? Răspunsul dat de Theodora Benedek

Mă pot vaccina dacă sunt sub tratament cu anticoagulante? Răspunsul dat de Theodora Benedek

Distribuie

Prin intermediul unor informații validate de prof. univ. dr. Theodora Benedek, președintele Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătății, pacienții care iau tratament anticoagulant sau antiagregant, sunt informați că se pot vaccina împotriva COVID-19.

De asemenea, vaccinul se poate administra în siguranță și următoarelor tipuri de pacienți: pacienților aflați sub tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice – Warfarină, Acenocumarol, cu INR în marja terapeutică – 2,0-3,0, fără a se întrerupe tratamentul anticoagulant; pacienții cu proteze metalice mitrale și aortice trebuie să-și dozeze INR-ul înainte de vaccinare, iar în cazul în care INR este peste 3,0 se recomandă consultarea medicului prescriptor în vederea ajustării dozelor de anticoagulant; pacienților aflați sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC – Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran, fără a omite nicio doză de anticoagulant; pacienților aflați sub tratament cu anticoagulant injectabile – heparine cu greutate moleculară mică sau fondaparinux, iar ca măsură de precauție suplimentară se poate recomanda administrarea dozei zilnice de anticoagulant după administrarea vaccinului, fără a omite nicio doză de anticoagulant și pacienții în tratament cronic cu antiagregante plachetare – Acidul acetilsalicic, Clopidogrel, Ticagrelor, Prasugrel, nu necesită nicio ajustare a medicației și nu trebuie să întrerupă medicația.

De asemenea, se recomandă utilizarea seringilor de 1 ml, precum cele de 23G sau 25G grosime a acului, deoarece acele trebuie să fie foarte subțiri. Totodată, trebuie menținută o presiune continuă la nivelul locului de injectare, prin apăsare pentru minim 2 minute, iar în cazul formării unui hematom, pacientul trebuie să contacteze medicul curant.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.