Home / Invatamant / Se micșorează numărul elevilor în clasă!

Se micșorează numărul elevilor în clasă!

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis  joi, 21 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a decis ca numărul elevilor  în clasele de început de ciclu, în învățământul liceal cu frecvență – zi, se va reduce.

Astfel, pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum și pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic și învățământul liceal de artă, numărul elevilor se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă.

În ceea ce privește filiera teoretică, numărul elevilor se va reduce de la 28 la 26 de elevi în clasă.

Până la data de 1 februarie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației planurile de școlarizare revizuite noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eficientizare energetică la școlile din Râciu

În perioada contemporană punem un mare preț pe independența energetică. Mai mult decât atât, ne …