Home / Social / Permis pentru viitor pentru tinerii din medii defavorizate

Permis pentru viitor pentru tinerii din medii defavorizate

Reprezentanții Fundației pentru Comunitate au demararea programului ,,Permis pentru viitor”.

,,Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente”, au transmis reprezentanții Fundației pentru Comunitate.

Pentru acest proiect, sunt eligibili pentru finanțare tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere catogeria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Documentele necesare sunt formularul de înscriere, o scrisoare de motivare personală, anchetă socială, în cazul minorilor o declarație din partea părintelui/reprezentantului legal, în cazul celor peste 18 ani o declarație de susținere din partea unui mentor, ofertă de preț de la școala de șoferi, document despre nivelul studiilor absolvite. Pot fi trimise și două documente opționale: o adeverință din partea unui angajator și o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții de stat.

,,În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. La edițiile precedente ale programului, din Mureș au obținut finanțare 12 tineri, dintre care patru au luat permis de categoria B și unul de categoria C”, au mai adăugat reprezentanții Fundației pentru Comunitate.

Programul este organizat din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Local din Târgu Mureș ”vizitat” după ora 23 de polițiști. Zeci de persoane, amendate!

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, împreună cu polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru …