VIDEO: Proiecte speciale coordonate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 750 Vizualizări

VIDEO: Proiecte speciale coordonate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș

Inspectoratul Școlar Județean Mureș coordonează în prezent două proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Capital Uman, ”Educația calea spre viitor” – derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, și ”Mai multe șanse prin educație”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Potrivit informațiilor furnizate de prof. drd. Sabin – Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș, ”ambele proiecte sunt câștigate prin fonduri europene și sunt dedicate elevilor care au nevoie de o a doua șansă.”

”Ne-am îndreptat înspre elevii care au abandonat sistemul de învățământ, spre elevii care provin din medii defavorizate și dezavantajate, pentru a le asigura și oferi și lor un drept la educație, pentru că fără o educație solidă nu putem să avem o societate puternică, sănătoasă și solidă. Proiectul presupune să îi readucem pe acești elevi la școală, să le oferim educația cel puțin la nivelul de bază, gimnazial”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. drd. Sabil – Gavril Pășcan.

Cele două proiecte au 600 de beneficiari, elevi din mai multe zone ale județului Mureș.

”E vorba de un număr de 600 de elevi pe care i-am identificat din totul județul Mureș pe ambele proiecte, locațiile în care se vor desfășura activități prin pogramul ”A doua șansă” sunt în Târgu Mureș, la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller”, la Reghin la Liceul Teoretic ”Petru Maior”, respectiv la Târnăveni la Gimnaziul ”Traian”. Am împărțit județul în cele trei zone, pe zona Sighișoara nu am identificat un număr foarte mare de elevi. Am achiziționat în cadrul proiectului un mijloc de transport care să asigure transportul elevilor spre cele trei locații. De asemenea, vor fi angajați aproximativ 100 de cadre didactice, personal didactic și personal auxiliar, pentru a ne atinge la finalul proiectului obiectivele propuse”, a subliniat inspectorul școlar general al județului Mureș.

Text: Alex TOTH

Video: Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE