Home / Sanatate / Mureș: Singurul centru de vaccinare anti COVID-19 din mediul rural duce lipsă de medici

Mureș: Singurul centru de vaccinare anti COVID-19 din mediul rural duce lipsă de medici

Distribuie

Din cei nouă medici de familie de pe Valea Gurghiului, doar unul a acceptat să participe la campania de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2, la singurul centru de vaccinare din mediul rural din judeţul Mureş, care funcţionează în comuna Gurghiu.

”Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale. Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie. În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare centru să fie arondat un anumit număr de locuitori sau o zonă. Aici deja există înscrieri până în data de 4 februarie, dar majoritatea sunt de la oraşe – Târgu Mureş şi Reghin. (…) Problema este personalul, un singur medic s-a arătat dispus să participe, un medic de familie din comuna Gurghiu. Mă aşteptam să se înscrie şi alţi medici de pe Valea Gurghiului pentru că fiecare are un număr de pacienţi, mai mare sau mai mic. Ar fi în jur de 9 medici şi sunt foarte dezamăgit pentru că nu s-au înscris”, a declarat, vineri, 22 ianuarie, primarul din Gurghiu, Laurenţiu Boar.

Primarul s-a arătat mulţumit că s-a putut deschide acest centru de vaccinare în Gurghiu, însă nu îşi poate explica de unde vine reticenţa medicilor, mai ales că acesta respectă toate normele de protecţie împotriva SARS-CoV-2.
Amenajarea centrului de vaccinare a costat în jur de 15.000 – 20.000 de lei, iar costurile sunt suportate din bugetul naţional. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.