O româncă vaccinată împotriva COVID-19 a decedat în aceeași zi Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 895 Vizualizări

O româncă vaccinată împotriva COVID-19 a decedat în aceeași zi

Reprezentanții Guvernului României au informat cu privire la faptul că vineri, 22 ianuarie, în jurul orei 19:00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Conform informațiilor prezentate, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei de vineri, 22 ianuarie, la centrul de vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău, iar în perioada de supraveghere post – vaccinală, aceasta nu a prezentat modificări ale stării de sănătate, părăsind după perioada de monitorizare centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Ulterior, persoana a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio – respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

,,Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca  „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”. La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, au trasmis reprezentanții Guvernului României.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE