Home / Slider / Conducerea CARP Târgu Mureș anunță: ”S-a făcut dreptate după 12 ani de procese!”

Conducerea CARP Târgu Mureș anunță: ”S-a făcut dreptate după 12 ani de procese!”

Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu Mureș a reacționat vineri, 22 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, la sentința luată în data de 11 ianuarie 2021 de Curtea de Apel Târgu Mureș care a hotărât ca șase inculpați în dosarul CARP Târgu Mureș să achite daune materiale în cuantum total de 1.039.248 de lei.

7 ani de cercetare penală și 5 ani de procese

Potrivit documentului remis de conducerea CARP Târgu Mureș, în data de 20 noiembrie 2009 Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș a declanșat urmărirea penală față de învinuiții: Adrian Munteanu, președinte CARP Târgu Mureș în perioada 2006-2009, Delia Corina Sălcudean – contabil șef, Nemeș Anna-Maria – angajată, Bence Elisabeta – angajată, Dorina Gliga – membră și Carmen Maria Șerban – membră, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată în perioada 2007-2009.

”În urma acestei Ordonanțe cele șase persoane au primit interdicție judecătorească de a desfășura activități în cadrul Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș. După aproape 7 ani de cercetare penală și 5 ani de procese s-a stabilit vinovăția celor șase inculpați, Curtea de Apel Târgu Mureș, secția Penală și pentru Cauze cu Minori și de Familie, a decis printr-o decizie penală definitivă, și totodată i-a obligat pe aceștia la plată, în favoarea Asociației a prejudiciului în valoare de 1.039.248,95 lei. În baza articolului 404, alineatul 4, litera c – Cod procedură penală, instanța a decis menținerea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile prezente și viitoare ale inculpaților Sălcudean Delia Corina, Munteanu Adrian, Bence Elisabeta, Gliga Dorina, Nemes Anna-Maria, și Șerban Carmen Maria, până la recuperarea sumelor stabilite”, se menționează în comunicat.

Activitatea curentă, în condiții ”normale și legale”

Actuala conducere a CARP Târgu Mureș a mai transmis că ”va lua toate măsurile legale pentru punerea în aplicare a deciziei Curții de Apel Târgu Mureș”, respectiv că activitatea organizației după anul 2009, ”cu toate problemele economice care existau, s-a desfășurat în condiții normale și legale, acordându-se o atenție deosebită pentru redresarea activității economice, reușind ca fondurile membrilor să nu fie afectate.”

”În prezent situațiile economico-financiare și activitatea Asociației sunt în permanență verificate de organele competente conform legislației în vigoare. Menționăm că activitatea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș cu un număr de peste 8.000 de membri este una stabilă, iar conducerea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș se ocupă de diversificarea continuă a serviciilor și facilităților financiare și sociale acordate membrilor săi”, se mai precizează în comunicat.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ștefan Petru Runcan, propuneri pentru salvarea industriei aviatice și HoReCa

Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului ASTUR Mureș, Ștefan Petru Runcan, a participat, în urmă cu …