Soós Zoltán, contracte de peste 400.000 de lei atribuite direct pentru prieteni Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 7635 Vizualizări

Soós Zoltán, contracte de peste 400.000 de lei atribuite direct pentru prieteni

Firma care în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș a asigurat materiale de promovare ale candidatului independent Soós Zoltán, actualul primar din ”Orașul Trandafirilor”, a primit trei contracte în perioada Sărbătorilor de Iarnă din anul 2020, în valoare totală de 211.350 de lei.

Cele trei contracte au fost oferite firmei Webimage SRL Târgu Mureș fără niciun fel de licitație, prin atribuire directă.

Desigur, până la apariția unor eventuale probe care să demonstreze contrariul, atribuirile către firma deținută de Sipos Levente, prieten și susținător al campaniei electorale a lui Soós Zoltán, sunt perfect legale deoarece fiecare contract se încadrează sub pragul de 30.000 de euro de la care sunt permise achizițiile publice fără licitație.

Legale dar imorale, deoarece achizițiile directe respective au îngrădit posibilitatea altor firme de a participa la o eventuală licitație cu oferte poate mai bune atât pentru obiectivele proiectelor cât și pentru bugetul local.

În ziua în care a depus jurământul de primar al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán promitea, în discursul său lecturat de pe niște frumoase cartonașe de culoare albastră, că va administra Primăria cu totul altfel decât au făcut-o predecesorii săi, cu respectarea unor principii cum ar fi transparență, egalitate de șanse și legalitate.

110.510 de lei pentru a presta servicii… ”în conformitate cu conformitate cu oferta”

23 decembrie 2020. Primăria municipiului Târgu Mureș, prin primarul Soós Zoltán, atribuie direct, fără licitație, un contract în valoare de 93.700 de lei, plus TVA, firmei Webimage SRL Târgu Mureș, pentru furnizare de servicii de informare și publicitate obligatorii și servicii de promovare a proiectului ”Transformarea străzilor din zona de circulație pietonală intensă – Zona Clinicilor – în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști.”

Contractul dintre cele două entități a fost publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, are 20 de pagini din care doar câteva rânduri sunt destinate efectiv pentru a explica serviciile concrete pe care le va asigura firma respectivă până la data de 31 iulie 2023, în schimbul sumei de 93.700 de lei, plus TVA.

”Obiectul prezentului contract îl reprezintă prestarea de Servicii de informare-publicitate obligatorii și servicii de promovare a proiectului aferente proiectului ”Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă – Zona Clinicilor – în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști” denumite în continuare servicii, pe care Contractantul se obligă să le presteze în conformitate cu conformitate cu oferta, precum și în conformitate cu caietul de sarcini și cu obligațiile asumate prin prezentul contract”, se menționează, sec, și un pic agramat, în contract.

30 decembrie 2020. Primăria municipiului Târgu Mureș, prin primarul Soós Zoltán, atribuie direct, fără licitație, un contract în valoare de 16.810 de lei, plus TVA, firmei Webimage SRL Târgu Mureș, pentru furnizare de servicii de informare-publicitate, și promovare în cadrul proiectului ”Sistem de management al traficului în municipiul Târgu Mureș.”

Contractul dintre cele două entități a fost publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, are tot 20 de pagini (cu aceleași greșeli de exprimare) din care doar câteva rânduri sunt destinate efectiv pentru a explica la modul concret pentru ce va încasa firma respectivă suma de 16.810 de lei.

”Obiectul prezentului Contract îl reprezintă prestarea de servicii de informare, publicitate, promovare, în cadrul proiectului aferente proiectului ”Sistem de management al traficului în municipiul Tîrgu Mureș” denumite în continuare servicii, pe care Contractantul se obligă să le presteze în conformitate cu conformitate cu oferta, precum și în conformitate cu caietul de sarcini și cu obligațiile asumate prin prezentul contract”, se menționează în contractul dintre Primăria municipiului Târgu Mureș și SC Webimage SRL Târgu Mureș.

Comunicate de presă și spoturi video la tarife de lux

30 decembrie 2020. Primăria municipiului Târgu Mureș, prin primarul Soós Zoltán, atribuie direct, fără licitație, un contract în valoare de 100.840 de lei, plus TVA, firmei Webimage SRL Târgu Mureș, pentru furnizare de servicii de informare-publicitate și promovare aferente proiectului ”Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest-Centru a municipiului Târgu Mureș”.

Contractul dintre cele două entități a fost publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, are tot 20 de pagini și foarte puține informații concrete.

Conform caietului de sarcini al achiziției, contractul prevede furnizarea de servicii de publicitate și promovare proiecte din fonduri europene 2014-2020, Axa 4 – POR, până la finalizarea datei de implementare a proiectului (31 decembrie 2023) și conține: realizare și publicare anunț de presă – demarare proiect, respectiv finalizare proiect (2 bucăți), realizare și montare panouri temporare de 300 x 200 de centimetri (2 bucăți), realizare și montare panouri permanente de 300 x 200 de centimetri (2 bucăți), realizarea și etichetarea mijloacelor fixe achiziționate cu autocolante/ plăcuțe, realizare și distribuire afișe de promovare de mărimea A2 (100 de bucăți), realizare și montare bannere de mărimea 400 x 120 de centimetri (2 bucăți), realizare și difuzare spot audio (3 bucăți), realizare și distribuire broșuri de mărimea A5 (250 de bucăți), realizare și distribuire pliante de mărimea A4, pliate trifold (200 de bucăți).

Sipos Levente, membru în staff-ul candidatului Soós Zoltán

Potrivit informațiilor furnizate de portalul www.listafirme.ro, SC Webimage SRL Târgu Mureș s-a înființat în data de 3 mai 2004 și are ca obiect de activitate ”Activități ale agențiilor de publicitate.”

Firma este administrată de Sipos Levente, care deține și calitatea de asociat unic, iar rezultatele cu care a încheiat exercițiul financiar 2019 sunt următoarele: cifră de afaceri de 469.528 de lei, profit net de 81.612 de lei, datorii de 164.956 de lei și 9 angajați.

Despre Sipos Levente se mai poate spune că de-a lungul timpului a fost implicat în organizarea mai multor ediții ale evenimentului ”Vâltoarea Mureșeană”, iar în campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 a făcut parte din staff-ul actualului primar Soós Zoltán, pe atunci candidat independent, fapt asumat atât prin fotografii publicate pe pagina personală de Facebook, cât și prin semnătura aplicată pe materialele promoționale realizate pentru Soós Zoltán.

Primar: ”Oferta cea mai bună câștigă aceste achiziții”

Joi, 21 ianuarie 2021, Soós Zoltán a precizat, cu prilejul unei conferințe de presă, că în cadrul instituției pe care o conduce există o echipă de achiziții care atribuie contractele în funcție de ”oferta cea mai bună.”

”Este echipa de achiziții a Primăriei, este o secție separată care se ocupă, astea erau proiecte europene cu oferte clare și oferta cea mai bună câștigă aceste achiziții. Deci ei ar putea să ofere informații mai exacte legat de întrebări despre o achiziție în mod explicit. Astea sunt derulate în fiecare an, sunt niște achiziții și pe fonduri europene și în ceea ce privește bugetul de investiții al Primăriei, pe baza unor oferte. Ori sunt achiziții directe, ori sunt prin licitație, dar în mod explicit eu nu am alte informații, deci numai dacă întrebați la Serviciul de achiziții dacă vă interesează ceva o să vă arate ofertele pe baza cărora se fac aceste contracte. Orice sumă e acolo, transparent, oricine poate să depună ofertele, cel puțin din octombrie 2020”, a declarat Soós Zoltán.

200.000 de lei, fără licitație, către firme ale familiei Gogolak Hrubecz

Potrivit www.licitatiapublica.ro, la data de 22 decembrie 2020, firma Smart Virtual Design SRL Târgu Mureș primea de la conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș, prin atribuire directă, un contract în valoare de 100.000 de lei, valabil până la data de 31 iulie 2023, pentru servicii de management de proiect aferente proiectului „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mureș”.

Portalul listafirme.ro ne oferă informații suplimentare despre SC Smart Virtual Design SRL: firma funcționează pe strada Gheorghe Doja nr. 67 din Târgu Mureș, a fost înființată la data de 12 iunie 2019, are ca obiect de activitate ”Activități de design specializat” și are un administrator care este și asociat unic, Gogolak Hrubecz Nora Zsofia. La finalul exercițiului financiar 2019, societatea a raportat cifră de afaceri de 48.326 de lei, profit net de 29.997 de lei, datorii de 21.731 de lei și 2 angajați.

Conform www.licitatiapublica.ro, la data de 23 decembrie 2020, firma Incubcenter SRL Târgu Mureș primea de la conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș, prin atribuire directă, un contract în valoare de 100.000 de lei, valabil până la data de 31 iulie 2023, pentru servicii de management de proiect aferente proiectului „Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă – Zona Clinicilor – în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști”. 

Portalul listafirme.ro ne oferă informații suplimentare despre SC Incubcenter SRL: firma funcționează pe strada Gheorghe Doja nr. 67 din Târgu Mureș, a fost înființată la data de 17 aprilie 2018, are ca obiect de activitate ”Activități de consultanță pentru afaceri și management” și are doi administratori care dețin și calitatea de asociați, Gogolak Hrubecz Margit și Gogolak Hrubecz Zsolt. La finalul exercițiului financiar 2019, societatea a raportat cifră de afaceri de 4.500 de lei, profit net de 2.256 de lei, datorii de 2.894 de lei și 1 angajat.

Soós Zoltán, în ziua jurământului: ”Târgu Mureșul trebuie să fie un oraș în care corupția nu-și are locul”

La final, le reamintim cititorilor cele cinci principii enunțate de Soós Zoltán în ziua depunerii jurământului de primar al municipiului Târgu Mureș, adică 26 octombrie 2020.

”Vă pot promite, însă, că vom fi întotdeauna sinceri. Și vom avea puterea să recunoaștem și să corectăm greșelile. Având în vedere acest lucru, consider importante cinci principii, de la care nu voi face rabat sub nicio formă:

1. Târgu Mureșul nu are cetățeni de rangul I și rangul II. Orașul aparține tuturor.

2. Consiliul Local nu trebuie să servească interesele de grup sau de partid, ci doar interesele cetățenilor.

3. Cred în diversitatea culturală, drept urmare voi păstra tradițiile și voi susține rolul de creator de cultură al Târgu Mureșului.

4. Implicarea în viața politică a târgumureșenilor nu trebuie să se rezume doar la alegerea reprezentanților lor. Toate deciziile majore trebuie luate în urma consultării tuturor celor vizați.

5. Târgu Mureșul trebuie să funcționeze deschis și transparent. Trebuie să fie un oraș în care corupția nu-și are locul. În care toate informațiile de interes public sunt la îndemâna tuturor, ușor accesibile.

Acestea sunt principiile după care mă voi ghida.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Excelent articol! Adevărul este devoalat în Târgu Mureș! Felicitări! Poate scrieți câte ceva și despre consilierii ș.a. trepăduși care colcăie în jurul d-lui primar „independent” și criteriile după care au fost selectați și înșurubați în funcții.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE